Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2019 13:46
MarketuskaU

XXX.XXX.248.155

Dobrý den,
máme akvárium 54 litrů. V něm rostliny, které se hezky rozrůstají a pár rybek. Chtěla bych se zeptat, jestli postačí výměna kýble vody (10 l) jednou týdně? Nebo mám vyměňovat raději více vody?

Před týdnem jsme museli akvarium přestěhovat, tudíž jsme museli vypustit většinu vody. Bohužel jsme nemohli všechnu vodu schovat a vrátit ji zpět, takže jsme museli dopustit vodu kohoutkovou odstátou s přípravkem aquasafe a uhynulo nám pět neonek. Tak myslíte, že teď mám vodu vyměnit třeba až za 14 dní a nebo můžu ten kýbl v klidu vyměnit. Bojím se, dalšího úhynu.

Děkuji moc

14.2.2019 14:10
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Dobrý den, určitě se nebojte vodu vyměnit. Vodovodní voda není škodlivá. Neonky uhynuly patrně buď kvůli přesunu nebo zvýšeným hodnotám dusíkatých látek. Takže ta výměna vody bude na místě. A klidně jí zopakujte raději častěji než se všechno srovná.
Pak v běžném režimu bude záviset na více faktorech (počet ryb, krmení, rostliny, filtrace). Takže nejde takhle bez infa říct, kolik toho máte měnit. Každé akvárko je holt originál. Ať to plave

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2019 15:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já standardně měním u všech akvárek 1/3 vody týdně-běžná údržba, ono taky záleží na osádce něco jinýho je třeba 20 čistotných neonek a něco jinýho je 20 pavích oček.... ...a pokud nastane v akvárku nějaký problém s rybama, třeba právě úhyn....tak ihned začínám s tzv. vodoléčbou a to pak klidně měním 1/3 vody denně nebo obden.......neleju do ní žádné zázračné vodičky....max jednou týdně třidám rašelinový koncentrát Torben....ten třeba ty neonky docela ocení.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík