Dobrý deň prosím vás vedeli by ste mi poradiť čo je to za riasu a ako sa jej zbaviť.
Uživatel s deaktivovaným účtem

připadá mi to jako černá štětičková - ruducha.
V dotazu nejsou prakticky žádné informace o nádrži, údržbě, filtraci atd atd, takže těžko radit.
Pokud se dělá jenom na tom skle....je možné, že je tam nasměrovaný proud z filtru???....v tom případě by mohla pomoci změna proudění a mechanické odstraňování, ale je to jen taková rada na slepo.

Z té prvotní fotky mi to nepřipadá, že by nádrž byla nějak extra zarostlá....je to bez rostlin??..malawi nebo něco takového??.....v tom případě si myslím, že je ten filtr nedostatečný......
Pokud je akvárko bez rostlin, tak s tím fakty nemám zkušenost.......
Třeba vám to pomůže najít, kde máte ten spouštěč. http://www.horacovoakvarium.cz/clanek_ruducha.htm
Při tomhle mizerném (o deklarovaném průtoku to fakt není) filtru to chce často měnit vodu. Jednou za 3 týdny opravdu stačit nebude. Uvažoval bych o lepším filtru.
Ještě významnou roli hraje svícení a krmení. Čím svítíte a jak dlouho? Čím krmíte?
Důležité je taky jestli nemáte prerybněno, respektive moc velké druhy na tak malý objem.
Celková fotka nádrže by mohla napovědět víc.
Máte možnost změřit NO3?

V každým případě....psala jsem, že nemám zkušenost s akvárkem bez rostlin....vlastně mám, ale bylo to jen přezimování venkovních závojnatek...takže z nějaké řasy jsem se neskládala, zelená řasa byla naopak spíše vítaná.......nádrž menší než by bylo pro ryby optimální, jako filtrace bublifuk, světlo žádné.
Tu nedostatečnou filtraci, malý objem a ryby-prasátka...jsem doháněla intenzivními výměnami vody s odkalením a to i 2x týdně minimálně 1/3 vody nebo spíše menší polovinu. Nevím, zda by tenhle režim byl dlouhodobě udržitelný, ale těch pár zimních měsíců, co byly ryby doma, to fungovalo a dále použití plovoucích rostlin - egerie a růžkatec.
Řekl bych že na tohle množství takto velkých ryb (oskaři, gibbouš a ryby made in Taiwan, to už je fakt zátěž) je ta nádrž už dost malá... Budete muset vylepšit filtraci, zintenzivnit výměny vody. Ale tyhle ryby jsou dlouhověké a množství bordelu co budou produkovat klesat nebude ale poroste. Takže si myslím že větší akvárko nebo výměna osádky. Nic jiného vám ve výsledku nezbyde.

No já teda osobně docela čumim....když už bych měla doma něco takového, tak buď velký kanystrový filtr-možná dva a nebo velký skleněný pod akvárkem.
Takovej malej filtřík to snad ani nemůže stíhat.