Podivné bílé a černé vředy na tlamičce - poraďte

Neonka obecná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2019 12:22
Darkie

XXX.XXX.215.200

hoj, před nějakou dobou se u některých mých neonek objevily tyto vředy. U většiny jsou bílé ale u asi dvou černé. Ty které jsou na tom hodně špatně to mají i na ocase. Krom toho že vypadají jako zombie se mi ale jinak zdají v pořádku, žerou, jsou čilé, dovádějí spolu... Na internetu nemůžu najít co by to mohlo být, napadá mě jen tuberkuloza (ale chybí příznaky hubnutí, apatie, propadlého břicha a zkřivené páteře) nebo nějaká plíseň (ale vypadá to více jako vředy/výrustky než chomáčky plísně). Poraďte prosím, nechci aby moje rybičky trpěly.
Vodu se snažím vyměňovat každý týden 1/3 a teplotu udržuji na 24-26°C. Přidávám CO2 a antialgaen.

30.4.2019 17:59
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Dobrý den, Jak jsou ty ryby staré?
Tuberkolóza to podle mě není. Je to asi jakási plíseň. Ani ty ploutve nevypadají nic moc. To akvárko vypadá na neonky celkem prťavé. Kolik to má litrů? Na neonky obecné tam máte vysokou teplotu.
To je další stresový faktor. A ty chemické srágory (glutaraldehyd a a antialgean) jim taky na pohodě nepřidají.
Já bych měnil častěji vodu, vysadil tu chemii a udělal rybám odpovídající akvárko. Chce to prostě zlepšit hygienu nádrže a pokud je to fakt plíseň, tak lze použít přípravek eSHa 2000. Ale bez zlepšení podmínek nemá léčba smysl.
Čím krmte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2019 16:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Akvárko je na neonky malý, teplota vysoká....nevím jestli má smysl léčit ryby, které žijí pro ně v naprosto nevhodných podmínkách.....a s tou teplotou obzvlášť problém...beta musí teploučko, neonka obecná je max do 24 stupňů. Na neonky by měla být minimální délka akvárka 80cm. Já mám neonky modré, které jsou podstatně menší, doporučované i do menších nádrží a přestěhování z akva 112 litrů (80 délka) do 240-ti litrů (120 déleka) jim viditelně prospělo.
Za mě, nechat akvárko pro betu a pro neonky pořídit větší nádrž, kde zároveň můžou být ve větším počtu a nebo nemocné kusy utratit a zbytek podarovat. Toť můj názor.
Na rybičkách máš profil, tak jukni do atlasu na nároky ryb co chováš....prostě to k sobě nejde...neonky trápíš

14.5.2019 19:42
Teleskop1

XXX.XXX.41.186

Suhlasim akvarium urcite vacsie mensie mnozstvo vody v dobrom stave je niekedy umenie udrzat preto viacero ludi voli vacsie nadrze viac vody nepodlieha rychlo skaze a tym padom choroby atd zazracne sproste debilne hlupe korporocne bizniscujuce vodicky vyhodte do kosa ani v prirode im nikto nedava lieciva a debiliny podobneho typu prepacte za vyrazy ryby maju dobru regeneracnu schopnost pravidelna udrzba akvaria filtra odkalovanie atd staci pomoze to robi to zazraky neuverite pri zalozeni akvaria a ryby don poradte sa ake druhy mozu ist spolocne dokopy tak isto nove veci pridane do akvaria mozete si doniest choroby do akvaria preto vzdy je lepsie vyvarit kamene korene atd nepreribnovat neprekrmovat precitat si naroky ryb ktore mate a hotovo nelamte si hlavu s vodickami z obchodu chemiou a podobne debiliny robte obycajne hygienicke veci v akvariu cistenie atd a uvidite co to spravi...

Přidejte reakci

Přidat smajlík