Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SarahJ

12.5.2019 22:09
SarahJ

XXX.XXX.215.190

Nově si pořizuji 100l akvárium, mám v menším akváriu paví očka, chtěla bych k nim do nového akvária ještě nějaký další druh akvarijních rybiček. Nevíte, jaký druh se k pavím očkům hodí, aby si neuštkodili? Děkuji.

13.5.2019 00:28
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Což takhle něco na dno? Třeba pancerníčky?
https://rybicky.net/atlasryb/pancernicek_skvrnity
Jinak si paví očka moc s ničím přímo neškodí. Jen k rybám, co mají tendenci okusovat ploutve okrasné ploutve (parmičky, betty) a které potřebují hodně čistou vodu bych je nedával. Jinak máte celkem široký výběr.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2019 22:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono paví očka jsou snad nejhodnější a nejmíň problémové rybky, je tam, jak píše Honza výše spíš problém s některými rybkami, co rádi okusují ploutve pomalejším dlouhoploutvým rybám. Určo by se snesly třeba s neonkami nebo jinými tetrovitými rybami, ale tam jsou zas rozdílné nároky na kvalitu vody...tetry rybky čistotné a čistou vodu vyžadující a gupky prasátka.
Musím říct, že kouzlo má i jednodruhovka s pavími očky, obzvlášť když je v nádrži jedna forma a těch variant je u pávčat nepřeberně...já třeba mám v jedné nádrži pávčata a molly...ty se dají pořídit taky v několika barevných variantách od silver molly, přes gold molly žlutá je úžasná, já je mám i v oranžové barvě....jsou i třeba dvojbarevné až po černou klasiku black molly.Ale osobně bych volila jen ty pávčata.
Kdyby bylo akvo podstatně větší, tak bych je klidně šupla i ke skalárům nebo čichavcům jako "výrobnu" živého krmení, ale v těch sto litrech se zase nedají dělat zázraky......
Takže pávčata a na dno opravdu tu partu pancéřníčků......
Nebo mě ještě napadá třeba kombinace s cichlidou kakadu...jeden samec a třeba 3 samice, jako eventuelní likvidátoři potěru pavích oček...ale osobní zkušenost s nimi nemám, tak nevím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík