Shizle

XXX.XXX.192.95
Můj beťák bohužel přišel o značnou část svých ploutví, nejhůř je na tom však jeho ocas, který už má téměř úplně pryč, ale chová se stále jako zdravá ryba, žere jako divý a staví bublinková hnízda. Nyní je tedy v karanténě a léčím ho pomocí kombinovaného léčiva proti plísním, bakteriím a parazitům. Myslím že se mu ploutve již přestaly trhat, ale zároveň nevidím ani žádné zlepšení. Nějaké rady jak léčbu udělat účinnější?
Shizle

XXX.XXX.192.95
Na této fotce je to vidět lépe, v akvárku žije sám a mám jen živé kytky takže prakticky není nic o co by si mohl ploutve otrhat, takže jsem uvážila že se jedná o nemoc jak jste říkal způsobenou špatnou kvalitou vody. Zakládám nové akvárium a tentokrát úplně jinak tak snad budou podmínky lepší 😞.
Shizle

XXX.XXX.192.95
Nebojte určitě nepřekrmuju a vzhledem k tomu že je právě v karanténě tak vodu měním kompletně každý den. Právě myslím že jenom teď udržovat akvárko čisté stačit nebude, protože je už napadený, myslím že by se mu ploutve rozpadly úplně a to by byl pro něj konec.
Shizle

XXX.XXX.192.95
Nemyslím vodu v akvárku, kdepak. Měním vodu pouze v prozatímní nádrži, tak jak jsem se dočelta na různých webech je to v takovém stádiu rozpadu bohužel nezbytné.
Shizle

XXX.XXX.192.95
Tak samozřejmě vždycky je možnost že nemoc rybka nepřežije, ale zatím stále doufám.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!