Beta - bakteriální rozpad ploutví

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Shizle

15.5.2019 08:28
Shizle

XXX.XXX.192.95

Můj beťák bohužel přišel o značnou část svých ploutví, nejhůř je na tom však jeho ocas, který už má téměř úplně pryč, ale chová se stále jako zdravá ryba, žere jako divý a staví bublinková hnízda. Nyní je tedy v karanténě a léčím ho pomocí kombinovaného léčiva proti plísním, bakteriím a parazitům. Myslím že se mu ploutve již přestaly trhat, ale zároveň nevidím ani žádné zlepšení. Nějaké rady jak léčbu udělat účinnější?

15.5.2019 16:48
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Dobrý den. Mně to jako bakteriální rozpad ploutví nepřijde. Takže ho vystavujete léčbě úplně zbytečně. Spíš to vypadá na horší podmínky v nádrži. Na ty bych se zaměřil.
Zlepšení nebude okamžité. Chce to čas. Člověku se taky rány hojí postupně a ne z hodiny na hodinu.

Shizle

15.5.2019 19:40
Shizle

XXX.XXX.192.95

Na této fotce je to vidět lépe, v akvárku žije sám a mám jen živé kytky takže prakticky není nic o co by si mohl ploutve otrhat, takže jsem uvážila že se jedná o nemoc jak jste říkal způsobenou špatnou kvalitou vody. Zakládám nové akvárium a tentokrát úplně jinak tak snad budou podmínky lepší 😞.

16.5.2019 06:16
Teleskop1

XXX.XXX.41.186

PRAVIDELNA VYMENA VODY,NEPREKRMOVAT,CISTENIE FILTRA A DODAT VIAC RASTLIN,STACI HYGIENA A UVIDITE BUDE TO OK LIECIVA SU POSLEDNE

Shizle

16.5.2019 08:09
Shizle

XXX.XXX.192.95

Nebojte určitě nepřekrmuju a vzhledem k tomu že je právě v karanténě tak vodu měním kompletně každý den. Právě myslím že jenom teď udržovat akvárko čisté stačit nebude, protože je už napadený, myslím že by se mu ploutve rozpadly úplně a to by byl pro něj konec.

16.5.2019 09:25
Teleskop1

XXX.XXX.41.186

Bacha stym kompletnym menenim vody mozes sposobit viac skody ak osochu uz v zabehnutom akvarku mas usidlene nitrifikacne bakterie ty ze to cele vymenis tu vodu sposobis pre akvarium dalsi sok a aj pre ryby men max po pol nadrze nemusis celu ak ide naozaj o tento typ choroby

Shizle

16.5.2019 11:55
Shizle

XXX.XXX.192.95

Nemyslím vodu v akvárku, kdepak. Měním vodu pouze v prozatímní nádrži, tak jak jsem se dočelta na různých webech je to v takovém stádiu rozpadu bohužel nezbytné.

16.5.2019 16:43
Teleskop1

XXX.XXX.41.186

Aha ze az tak tak bohuzel mne se to nepovedlo skoro nikdy vacsinou to skoncilo umrtim rybky bohuzel ale uvidite

Shizle

16.5.2019 22:41
Shizle

XXX.XXX.192.95

Tak samozřejmě vždycky je možnost že nemoc rybka nepřežije, ale zatím stále doufám.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík