Prosím o radu co s bettou

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

toma

17.5.2019 20:49
toma

XXX.XXX.35.231

Dobrý den,
stala se mi taková nepříjemná věc. Koupila jsem si akvárium (nano akvárium - 30 l) a plánovala si pořídit bettu. Pochopitelně jsem se kamarádům a známých pochlubila co mám v plánu. No a co čert nechtěl, dneska jsem dostala bettu darem. Akvárko ještě leží zabalené, chystám se na něj tento víkend a ryba zatím plave v zavařovačce....
Abych aspoň nějak situaci řešila, sehnala jsem čtyřlitrovou sklenici, ve zverimexu koupila kytku (anubias heterophylla), kapky na úpravu vody (Dajana start plus) a krmení pro betty (Sak mix). Za jak dlouho můžu rybku vpustit alespoň do té čtyřlitrovky, když jsem vodu z vodovodu upravila kapkami a do lahve vložila anubias ?
Hned zítra se pustím do založení akvária, ale zatím musím situace řešit takto.
Zatím je rybka ve sklenici ze zverimexu i s vodou, kterou "dostala na cestu".
Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2019 20:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

proč jste nepoužila k zaplnění té sklenice tu vodu ze zverimexu?

toma

17.5.2019 21:04
toma

XXX.XXX.35.231

Té vody je málo. Ta sklenice ve které rybka zatím je má objem cca 700 ml a ještě není plná. Proto jí chci co nejdříve "přestěhovat" alespoň do té čtyřlitrovky. Ale nevím za jak dlouho.....

17.5.2019 22:37
TyVed

XXX.XXX.15.235

toma napsal(a):
Té vody je málo. Ta sklenice ve které rybka zatím je má objem cca 700 ml a ještě není plná. Proto jí chci co nejdříve "přestěhovat" alespoň do té čtyřlitrovky. Ale nevím za jak dlouho.....

Přelejte těch 700ml do té čtyřlitrovky a dolijte to čerstvou vodou hned na cca na litr. Pak po třetinách objemu dolejte klidně postupně po 12 hodinách až do plného objemu. Pokud je ryba adaptovaná na vodu z vodovodního řádu, tak jí ani v nejmenším neublížíte, prostě si natočte tu vodu někde bokem do kyblíku a nechte jí stát, aby byla stejně teplá jako vodu ve sklenici. S nějakým záběhem si ve sklenici nedělejte hlavu, spíš betě kupte nějaký nějaký rašelinový výluh, akvahum, torben, torumin nebo něco z mandlovníkových listů (Terminalia catapa). Tím snížíte stres a udržíte rybu v pohodě, než se zaběhne akvárium. Pozor na teplotu, držte určitě nějakých 26°C. V té čtyřlitrovce určitě měnit hodně vody, klidně půlku jednou za dva dny, za odstátou a stejně teplou. Velmi opatrně s tím krmením, dávejte jen tolik co beta sežere během pár minut a jednou denně. Pokud nemá betta co dělat a více prostoru, tak snadno tloustne.

17.5.2019 22:43
TyVed

XXX.XXX.15.235

Aha, tak teď sem to dočetl do konce. Tak jestli budete to akvárium zakládat zítra, tak tu betu nechte v té malé sklenici, určitě tím nijak neutrpí. Já myslel, že tu 4 litrovku řešíte na delší dobu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík