Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží na tom...pro jaké rostliny a ryby se bude akvárko pořizovat.
Samotná nádrž podle mě tak od 4500 tisíce určitě, flitr vnější taky kolem 4500,. to beru třeba JBL e1502 jsou i levnější i dražší....nebo další alternativa třeba skleněný vlepený, ten asi vyjde nejlevněji.
Pak nějaký světlo....myslím, že např. zářivkové rampy se zářivkama už kolem 3000,- až po velmi kvalitní led osvětlení tam určo není problém dostat se až přes 10000,-. Dále něco na dno...já třeba pouřívám písek, ten se dá nakutat zadara někde v řece a nebo koupit.....ty dražší barevné třeba černý vypadá v akvárku super 500-1000 nebo nějaké dno z páleného jílu......to samé rostlinstvo, dá se pořídit zadarmo, akvaristi často inzerují přebytky z prostřihu svých akvárií - na rozjezd určitě rychlerostoucí nenáročné rostliny....jinak dle mých odhadů při koupi rostlin - na rostlinách určitě nešetřit, nedat tam pár kytek a čekat až se rozrostou...naopak nacpat co se tam vejde....myslím tak 2-3 tisíce určo........posuvné lišty a krycí sklo-řízne sklenář je už pak pakatel....
Pokud se tedy bude všechno nakupovat, tak já bych si připravila určitě MINIMÁLNĚ 15-20 tisíc a to nepočítám skříňku pod akvárko. Jak jsem psala, ušetřit se dá výrobou vlastního filtru, výrobou vlastního osvětlení, využitím přebytků rostlinstva od akvaristů.
Cenu ryb a krmení do toho nepočítám. A vzala bych v potaz také náklady na spotřebu vody a elektřiny.....při provozování akvárka