Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2019 22:18
danek77

XXX.XXX.33.98

Chtěl bych radu. Mám možnost koupit akvárium 400 litrů, nemám ale tu zkušenost, co vše k tomu musím mít děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.6.2019 07:30

Takže určitě stojan, co akvárko unese, filtr...buď klasický kanystrový, HMF nebo skleněný vlepený. Topítko (to záleží na požadavcích ryb a rostlin a na tom, jakou teplotu bude akvárium držet bez topení....já mám 3 akvárka a topím jen v jednom), potom světlo, eventuelně krycí skla, podložku pod akvárko-karimatku nebo extrudovaný polystyren.

No a pak dno, rostlinstvo (pokud se nebude jednat např. o malawi), šneky a následně, až to měsíc všechno bez problémů poběží, tak postupně ryby.

Hlavně pozor, když je akvárko z druhé ruky...běžné je, že má takhle velký akvárko podélné a příčné výstuhy a přiměřenou tloušťku skla...neznám rozměry nádrže, ale jestli je to něco klasického...třeba 160x50x50, tak tloušťka skla 10mm nebo víc a podélné výstuhy a asi jeden příčný kant. No a pak samozřejmě, aby akvárko těsnilo.

13.6.2019 07:41
danek77

XXX.XXX.33.98

Akvarko je rohové 45 x 60 na výšku,je i se skříní díval jsem se třeba na VNĚJŠÍ AKVARIJNÍ FILTR EXUS 1200 DIVERSA je vhodné našel jsem i do 500 l ten by byl asi lepší a ještě do které knihy se podívat ať mi něco dá

13.6.2019 23:01

danek77 napsal(a):
Akvarko je rohové 45 x 60 na výšku,je i se skříní díval jsem se třeba na VNĚJŠÍ AKVARIJNÍ FILTR EXUS 1200 DIVERSA je vhodné našel jsem i do 500 l ten by byl asi lepší a ještě do které knihy se podívat ať mi něco dá

S filtrama od diversy nemám zkušenost, ale tenhle mi přijde slabej.....sama mám na 240-ti (200 litrů čistého-vody) litrovém akva filtr s papírovým průtokem 900 litrů/h a sneslo by to silnější. Udávaný "papírový" průtok filtru, po zaběhnutí-zanesení klesne cca o polovinu.....což u toho vašeho je 600 litrů za hodinu...je to dle mého těžce na hraně. Přiškrtit filtr můžete vždycky, ale když je slabý, tak přidat na výkonu nelze. Jako asi velký plus je cena....ale já jsem se teba už na levným filtru "spálila", takže bych do něj nešla...teď mám všude JBL a spokojenost, pokud bych chtěla špičku tak určitě eheim...ale samozřejmě si za to nechaj zaplatit.

Dopuručuju všechno důkladně promyslet...hlavně s ohledem na plánovanou rybí osádku.

Doporučuju navštívit rybicky.net kde je spousta témat pro začátečníky....spousta informací se dá na fóru dohledat a nebo se v příslušném tématu zeptat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík