Molly511

XXX.XXX.228.252
Dobrý večer, měla jsem březí Black molly... Začala se stranit a schovávat, tak jsem už věděla že bude rodit a pozorovala jí. Začalo z ní něco padat, ale bylo to bez pohybu... Až po pár desítkách minutách molly odplavala tak jsem se podívala co se to tam odehrálo, a našla v místě kde se asi půl hodiny ukryvala malé, oranžové kuličky. Můžete mi prosímvás někdo vysvětlit co to je? 🙄 Je opravdu možné že tohle vypadlo z ní a ne živá mláďata? Absolutně nechápu co to je... Napadlo mne jestli to nemohou být vajíčka jiné rybky, ale videla jsem jak z ní něco padá i když jsem na ni měla špatný výhled ale potěr v akváriu není a zůstalo přesně v tom místě tohle... Kromě zivorodek máme jen pancéřníčky 🤷♀️Přikládám foto, předem děkuji za odpovědi.
Molly511

XXX.XXX.228.252
Butterfly
napsal(a):
Nemohla ve stresu "porodit" předčasně? Jako vajíčka pancéřníčka to rozhodně nevypadá...ale nevím o tom skoro nic, občas rodí méně vyvinutá mláďata, ale tohle?
To vůbec netuším,je pravda, že sameček se soustředí hlavně na tuhle samici, a neustále ho má za prdelí... nedá jí chvíli pokoj...tak jestli je možné že byla z něj ve stresu? Také mě napadlo, že to mohl být předčasný porod.. Ale nikde jsem o tom nikdy nečetla, a nemám tušení jak tohle vypadá 🤷♀️
Bohužel musíte počkat na někoho zkušenějšího, ale jak koukám, moc to tu nežije...řekl bych že nějaký velmi předčasný porod je nejpravděpodobnější, nebo byla vejce neoplodněná, napadá mě. Normálně u pavích oček jsem měl jednou více samců na méně samic a ty pak rodily mimina s velkým žl.váčkem...
Simanny

XXX.XXX.28.203
Tohle jsou neoplozene vajicka samicky od black moll, nech ji měsíc ze samcem v hlavním akváriu za 30- 50 dní bude rodit znova,mozna u black Molly to bude i dýl, jestli máš jednoho pořídit ještě jednoho, tenhle ji neoplodnil.