Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2019 14:08
krab

XXX.XXX.135.34

Musím se s Vámi podělit o jednu zkušenost.
Jsem chovatelem sladkovodních korýšů ( raků a krabů) a již řadu let sháním tyto korýše pro svůj chov.
Bohužel ale se u nás nenajde nikdo kdo by byl ochotný uskutečnit dovoz. Kdyby se jednalo o druhy které např. spadají do směrnice EU o invazních druzích nebo chráněné tak se nedivím, ale jsou to druhy které se obchodují v okolních zemích kde spousta dovozců nakupuje ryby.
Možná teď někdo namítne že se mu nevyplatí dovoz páru raků ,ale kdyby se našel takový dovozce tak by se mohlo jedna i o celý box s korýši - záleží kde by nakupoval a jaké druhy by tam měly .
Takovým příkladem můžou být dovozy ryb z jezer Malawi a přitom tam žijí kraby ,nebo kraby z Asie( Vietnam a okolní země) a přitom se odtud vozí ryby.a tak bych mohl pokračovat.
Nebo mi někdo napíše tak si zajdete např. do Německa, ano to bych mohl ale když navštívíte tam prodejnu tak se může dobře stát že zrovna žádné nebudou mít nebo budou mít jen jeden druh. To obchodní má větší šanci získat vice druhů najednou.
Teď se tu asi objeví několik jmen firem co dělají dovozy ,ale zkuste udělat dotaz tak když Vám odepíší tak negativní zprávou.
Tak se ptám z cela vážně opravdu není zde nikdo kdo by byl ochotný mi pomoci ???

20.8.2019 16:19
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.232.36

uplně nejjednodušší je navštívit zahraniční inzerci, objednat a hotovo, mě včera zrovna přišla poštou zásilka ze španělska.

21.8.2019 13:29
krab

XXX.XXX.135.34

To je pravda ,ale ten prodávající musí být ochoten to poslat . Našel jsem např. inzerát v Německu ale nechce to poslat .

21.8.2019 13:47
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.1.209

Já myslím že se najde prodejce co je pošle, chce to hledat a hledat, já si objednával jikry aphanius z Ameriky bylo jen pár chovatelů to ochotni poslat ale našli se takový, a pak jsem našel pána ve Španělsku a ten mi je ochotně zaslal, tím chci říct že pro málo chované druhy se musí obětovat spousta času při shánění a někdy i dost peněz na koupi a dopravu.

21.8.2019 13:57
krab

XXX.XXX.135.34

Máte pravdu , já ty korýše sháním již několik let . Je také problém že někdo co je ochoten poslat má pouze jedno zvíře nebo jen jedno pohlaví.A další nenabízí . Tak pak je takový obchod k ničemu - bohužel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík