Nelik12345

XXX.XXX.179.219
Dobrý den
Budu si pořizovat čtverzubecce a nevím s jakými ostatními zivociny se snese. A taky bych potřebovala něco vědět o chovu
Děkuji
Nelik12345

XXX.XXX.179.219
Ok děkuji moc
dofino
napsal(a):
Mal som ich styroch. Nikdy viac!! Napádajú ostatné rybičky.
A měl jste trpasličí čtverzubce? Já jich mám pět a jediné, co napadají, jsou šneci. Akorát neritina a brotia herculea to dávají, zbytek zlikvidují. Možná zobali i malé krevety, velké jsem je neviděla napadnout, ale vyloženě bych je k nim nedoporučila. Já mám vrtulníky s razborkami a není zádný problém.
Aha, EDIT.
Myslela jsem, že chcete trpasličí čtverzubce, špatně jsem četla.
Pokud chcete větší, tak tam má dofino pravdu, můžou být žraví menších ryb.
Trpaslíci mají 2.5 cm, na velké tvory si moc netroufnou, aspoň ti moji.
Rizikem je, že pokud nebudete mít náhradu uklízecí šnečí čety, může to nést problémy.
Kúpil som ich na boj so slimákmi, keď slimáky došli, začali ostatným rybám okusovať plutvy, niektorým až tak že nemohli plávať a uhynuli. Sú to pekné rybky, malé torpédo. Ale sú to aj malý diabli. Možno som im mal dávať viac mäsitej potravy. Choval som ich v spoločnosti endleriek, neoniek. Ako som ich dal preč, akvárium sa zaplnilo mladými rybkami. Dovtedy ich stihli s prehľadom požrať. A slimáky.? Sem tam nejakých vyhodím,veľa škody na rastlinách neurobia.
Nelik12345

XXX.XXX.179.219
A s krabama nebo s rackama se nenesou?
Měla jsem na mysli čtverzubecce trpasliciho
Nelik12345

XXX.XXX.179.219
I když má v dospělosti 5 cm(Fialový Matano krab)?
Píší, že by měl být chován v akváriích od padesáti litrů pro jednoho jedince a s většími klidnými rybami, což mi nepřjde, že trpaslíci splňují. Navíc jsou potravními konkurenty - oboje vylikviduje šneky. Trpaslíky chovám s razborami, pavími oky, tam je to bez problémů. Taky k nim můžete dát třeba živorodku Wingeovu a další.
Nelik12345

XXX.XXX.179.219
Dekuji
Larys

XXX.XXX.84.120
Chovám deset kousků trpaslíku ve společném akvariu, ale rybek si nevšímají, věnují se lovu šneku a patentek
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ctverzubec bude s potesenim krevetky a dalsi koryse lovit, je to jeho prirozena potrava