Množení betty

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bettynajdnfdn

30.9.2019 13:13
Bettynajdnfdn

XXX.XXX.167.248

Ahoj,mám dotaz..
Mám 54l akva plné rostlin , mám i filtr teplota vody 25°. Dnes jsem koupila 1x samec betty a 2x holku betty.
Dala jsem je spolu do akva a tak nějak jsou všichni schovaný, samec občas k nim přijde oni hned utečou jinak jsou více méně schovaný všichni.. jak je to s množením. Obcas vidím že do ní ťukne a ona uteče. Snad je neoškube .Až začne stavět hnízdo a vytře se se samicí mám ty holky pak odlovit ? A kdy je pak zase můžu dát zpět do akvária ' ? To je mám hlídat ?

1.10.2019 20:05
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Zdravím.
Ryby se musí napřed aklimatizovat. Nicméně teplota 25 stupňů je pro dnešní betty importované z Asie často nedostatečná. Přitopil bych.
Samice musí být ke tření připravené, nejde to jen tak.
Nicméně to, že se navzájem nesnesou je klidně možné. Nejmenují se bojovnice zbůhdarma. :-)

Než se pustíte do odchovů, tak je dopředu potřeba vědět co to obnáší (prakticky dennodenní péče, mít čím to rozkrmit, selekční nádrže a hlavně co pak s tím). Takže být vámi si ještě rozmyslím, do čeho se hodláte pustit. :-)

Jinak stačí zagooglit. http://www.betta-bojovnice-moje-akvarium.estranky.cz/clanky/bojovnice/rozmnozovani.html

Přidejte reakci

Přidat smajlík