Beta a ostatní ryby

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tebbd

2.11.2019 09:44
tebbd

XXX.XXX.168.87

Pořídila jsem si betu, a zajímalo by mě, jestli k ní můžu pořídit ještě betu samici nebo jiné rybky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.11.2019 10:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

do tohohle akvárka ne.

vlastně v tomhle byste neměla mít ani tu jednu bettu.

4.11.2019 04:44
Dotaz

XXX.XXX.235.225

tebbd napsal(a):
Pořídila jsem si betu, a zajímalo by mě, jestli k ní můžu pořídit ještě betu samici nebo jiné rybky?

V jakém je objemu?

Hapimere

20.8.2020 11:35
Hapimere

XXX.XXX.76.13

Zdravim, zarizuju male alvarko pro Bettaka, cisty objem 17 litru. Ale premyslela jsem jestli mu tam poridit nejakeho pancernicka, eventuelne kolik, nebo radsi krevetky?

21.8.2020 08:45
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Krevety někdy požerou. Pancéřníci jsou hejnoví, i ten pancéřníček malý je od 30 litrů. Razborky bornejské jsou od 20 litrů. Možná by šla živorodka Wingeova, ale chce to dostatečnou filtraci a počítat s bettí povahou, nemusí je tolerovat.

Ve větším akva (třeba ty 30 litrové kostky) už je možností víc, tady to budete mít na knop.

24.8.2020 10:37
Ina1012

XXX.XXX.44.81

Dobrý den, je to opravdu malé akvárium na 2 ryby... Na jedu betu stačí, ale i tak čím větší tím lepší, já chovám bety v 54l akváriích i s různými druhy dalších ryb, nyní mám 8 54l akvárií s bettami a každá má jiné druhy ryb i rostlinek. Takže když chcete víc ryb přirozeně větší akvárium 🙂 jinak si ryby utrápite.
Každá beta je jiná, mám akvária kde je samec se samičkami a je naprosto spokojený a druhý zase samičky naprosto odmítá... Jindy samičky napadají samce, nebo i ostatní rybky. Je to různé, mám dokonce 2 samce, kteří jsou v jednom akváriu a již 2 roky se ani nepotrhali 🤷🏻‍♀️ jak říkám záleží na tom jakou betu máte 😇 živorodky ani paví očka bych moc nedoporucovala... Jednak vám sní všechen potěr a druhak budou samcům trhat ocas. Když si pořídíte větší akvárium mužů jednoznačně doporučit panceřničky🙂

26.8.2020 17:59
juhaj

XXX.XXX.164.121

Přečtěte si zdejší diskuse. Dotaz stále se opakující. Tak v kostce. Beta je samotářská ryba. V páru se nedá chovat ( vlastní zkušenost, do 200l zarostlého jsem dostala darem pár bez, stejně bylo časem po samici). Pokud je větší akvárium, doporučují někteří k samci dvě samice, aby se rozptýlil pozornost. Do vašeho mini( prdítka, promiňte, neodpustím si), jen tu jednu a stejně by jí bylo líp ve větším. Samozřejmě, někdo může mít jinou zkušenost, ale počítejte s tím, že většina se chová takto, jak velí její přirozenost.

26.8.2020 18:41
Ina1012

XXX.XXX.44.81

juhaj napsal(a):
Přečtěte si zdejší diskuse. Dotaz stále se opakující. Tak v kostce. Beta je samotářská ryba. V páru se nedá chovat ( vlastní zkušenost, do 200l zarostlého jsem dostala darem pár bez, stejně bylo časem po samici). Pokud je větší akvárium, doporučují někteří k samci dvě samice, aby se rozptýlil pozornost. Do vašeho mini( prdítka, promiňte, neodpustím si), jen tu jednu a stejně by jí bylo líp ve větším. Samozřejmě, někdo může mít jinou zkušenost, ale počítejte s tím, že většina se chová takto, jak velí její přirozenost.

Dá se chovat i více 😉
Viz moje odpověď výše 😉

26.8.2020 21:47
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ina1012 napsal(a):
Dá se chovat i více 😉
Viz moje odpověď výše 😉

Nepochybuji, že to tak máte. Bohužel, většinou je zkušenost jiná. Mojí betu nezachránil ani 200l akvárium. A nelze na to spoléhat, že zrovna u ( třeba) zadavatelka to půjde. Zvláště na malém prostoru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík