tebbd

XXX.XXX.168.87
Pořídila jsem si betu, a zajímalo by mě, jestli k ní můžu pořídit ještě betu samici nebo jiné rybky?
Uživatel s deaktivovaným účtem

do tohohle akvárka ne.
vlastně v tomhle byste neměla mít ani tu jednu bettu.
Hapimere

XXX.XXX.76.13
Zdravim, zarizuju male alvarko pro Bettaka, cisty objem 17 litru. Ale premyslela jsem jestli mu tam poridit nejakeho pancernicka, eventuelne kolik, nebo radsi krevetky?
Krevety někdy požerou. Pancéřníci jsou hejnoví, i ten pancéřníček malý je od 30 litrů. Razborky bornejské jsou od 20 litrů. Možná by šla živorodka Wingeova, ale chce to dostatečnou filtraci a počítat s bettí povahou, nemusí je tolerovat.
Ve větším akva (třeba ty 30 litrové kostky) už je možností víc, tady to budete mít na knop.
Dobrý den, je to opravdu malé akvárium na 2 ryby... Na jedu betu stačí, ale i tak čím větší tím lepší, já chovám bety v 54l akváriích i s různými druhy dalších ryb, nyní mám 8 54l akvárií s bettami a každá má jiné druhy ryb i rostlinek. Takže když chcete víc ryb přirozeně větší akvárium 🙂 jinak si ryby utrápite.
Každá beta je jiná, mám akvária kde je samec se samičkami a je naprosto spokojený a druhý zase samičky naprosto odmítá... Jindy samičky napadají samce, nebo i ostatní rybky. Je to různé, mám dokonce 2 samce, kteří jsou v jednom akváriu a již 2 roky se ani nepotrhali 🤷🏻♀️ jak říkám záleží na tom jakou betu máte 😇 živorodky ani paví očka bych moc nedoporucovala... Jednak vám sní všechen potěr a druhak budou samcům trhat ocas. Když si pořídíte větší akvárium mužů jednoznačně doporučit panceřničky🙂
Přečtěte si zdejší diskuse. Dotaz stále se opakující. Tak v kostce. Beta je samotářská ryba. V páru se nedá chovat ( vlastní zkušenost, do 200l zarostlého jsem dostala darem pár bez, stejně bylo časem po samici). Pokud je větší akvárium, doporučují někteří k samci dvě samice, aby se rozptýlil pozornost. Do vašeho mini( prdítka, promiňte, neodpustím si), jen tu jednu a stejně by jí bylo líp ve větším. Samozřejmě, někdo může mít jinou zkušenost, ale počítejte s tím, že většina se chová takto, jak velí její přirozenost.
juhaj
napsal(a):
Přečtěte si zdejší diskuse. Dotaz stále se opakující. Tak v kostce. Beta je samotářská ryba. V páru se nedá chovat ( vlastní zkušenost, do 200l zarostlého jsem dostala darem pár bez, stejně bylo časem po samici). Pokud je větší akvárium, doporučují někteří k samci dvě samice, aby se rozptýlil pozornost. Do vašeho mini( prdítka, promiňte, neodpustím si), jen tu jednu a stejně by jí bylo líp ve větším. Samozřejmě, někdo může mít jinou zkušenost, ale počítejte s tím, že většina se chová takto, jak velí její přirozenost.
Dá se chovat i více 😉
Viz moje odpověď výše 😉