Nemocná rybička

Paví očko
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lukassssss

10.11.2019 13:15
Lukassssss

XXX.XXX.168.162

Dobrý den, potřebuji poradit. Dnes mi zemřela samička paví očko. Teď jsem si všiml což ještě včera nebylo, že má slepený ocas. V akvárku je ještě jedna samička a 4 samci. V akvárku jsou rostliny, zadní dravci. Předtím mi zemřely dvě samičky které měly na bříšku jakési vroubky. Tahle měla jeden. Kapal jsem preventin ale zemřela. Nevíte jakou příčinou? V akvárku se už narodila. A jak této nemoci předejít? Předem děkuji.

10.11.2019 15:13
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Dobrý den. Upřímně nevím. Bez konktního znalosti akvária, údržby, fotky ryby atd. si těžko něco cucat z prstu. Ani nelze říct, jestli to je nemoc.
Každopádně taková převaha samců... To musí samičky celkem stresovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2019 16:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak já se přiznám, že sama jsem založila akváriu 72 litrů v půlce srpna, právě na pávčata, ryby...asi 16 kousků šlo do akvárka po měsíci ve dvou fázích...rostlinstvo rostlo, filtr zaběhlý z předchozího menšího akva a byť nezanedbávám údržbu, tak mi všechny ryby během dvou měsíců odešly na podobný problém...a to jsem při problému i zvýšila interval údržby. Příznaky stejné, vše ok a najednou ryba u dna a slepené ploutve, osobně mi to nejblíže, co se příznaků týče, přišlo jako bakteriální rozpad ploutví....pak chvíli klid a pak zase třeba 5 úhynů během týdne. Tak nevim, za normálních okolností bych dotyčnému řekla, že to jsou nevhodný podmínky, málo rostlin, nezaběhlé akva, zanedbání údržby atd, ale u sebe vím, že se nic z toho nekonalo, takže bych to osobně tipla na to, že to nebyl moc dobrej oddíl-ryby z akvaristiky. Momentálně tam mám 7 kusů mláďat a ty jsou v pohodě.

Jinak co se týče poměru samec-samice, tak nikdy nedávám míň než 1 samec na 3 samice, myslím, že minimální poměr tak 1:2.

11.11.2019 21:51
MiP

XXX.XXX.138.102

Ryby už nejsou, co bývaly. Dnes jsou živorodky tak přešlechtěné a prokřížené, že je někdy problém je udržet při jakékoliv péči při životě a změnu podmínek prostě neustojí. Už dávno neplatí, že gupky jsou odolné ryby. Mám, bohužel, podobné zkušenosti. Pokud se narodí další generace v daných podmínkách, tak už bývá většinou v pohodě. Další příčinou mohou být špatné podmínky v akva. Chce to více informací (jak dlouho je akva v provozu, filtrace, rostliny, výměna vody, ryby,...)

Přidejte reakci

Přidat smajlík