Paví oka

Prodám Paví očko - Nabízím tyto obyčejné nenáročné zdravé rybky. Jsem od Ro...
10 KčLukassssss
XXX.XXX.168.162
Dobrý den, potřebuji poradit. Dnes mi zemřela samička paví očko. Teď jsem si všiml což ještě včera nebylo, že má slepený ocas. V akvárku je ještě jedna samička a 4 samci. V akvárku jsou rostliny, zadní dravci. Předtím mi zemřely dvě samičky které měly na bříšku jakési vroubky. Tahle měla jeden. Kapal jsem preventin ale zemřela. Nevíte jakou příčinou? V akvárku se už narodila. A jak této nemoci předejít? Předem děkuji.
Tak já se přiznám, že sama jsem založila akváriu 72 litrů v půlce srpna, právě na pávčata, ryby...asi 16 kousků šlo do akvárka po měsíci ve dvou fázích...rostlinstvo rostlo, filtr zaběhlý z předchozího menšího akva a byť nezanedbávám údržbu, tak mi všechny ryby během dvou měsíců odešly na podobný problém...a to jsem při problému i zvýšila interval údržby. Příznaky stejné, vše ok a najednou ryba u dna a slepené ploutve, osobně mi to nejblíže, co se příznaků týče, přišlo jako bakteriální rozpad ploutví....pak chvíli klid a pak zase třeba 5 úhynů během týdne. Tak nevim, za normálních okolností bych dotyčnému řekla, že to jsou nevhodný podmínky, málo rostlin, nezaběhlé akva, zanedbání údržby atd, ale u sebe vím, že se nic z toho nekonalo, takže bych to osobně tipla na to, že to nebyl moc dobrej oddíl-ryby z akvaristiky. Momentálně tam mám 7 kusů mláďat a ty jsou v pohodě.
Jinak co se týče poměru samec-samice, tak nikdy nedávám míň než 1 samec na 3 samice, myslím, že minimální poměr tak 1:2.
Ryby už nejsou, co bývaly. Dnes jsou živorodky tak přešlechtěné a prokřížené, že je někdy problém je udržet při jakékoliv péči při životě a změnu podmínek prostě neustojí. Už dávno neplatí, že gupky jsou odolné ryby. Mám, bohužel, podobné zkušenosti. Pokud se narodí další generace v daných podmínkách, tak už bývá většinou v pohodě. Další příčinou mohou být špatné podmínky v akva. Chce to více informací (jak dlouho je akva v provozu, filtrace, rostliny, výměna vody, ryby,...)