Dobrý den mám 40l akvárium a před týdnem jsem měnil vodu po týdnu je žlutá čím to je a co s tím na fotografii je filtr co tam je
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejsem schopná určit, co vám barví vodu, ale za mě, malý objem na závojnatku, filtr je spíš honič vody než, že by plnil funkci. Na dně jsou oblázky, takže ani to nějakou významnou funkci, co se táče osídlení hodnými bakteriemi plnit nebude.
Navíc vidím i nějaké živorodky, takže obecně ryby"prasátka". Nevím, zkusila bych měnit 1/3 vody častěji než 1x týdně.
Z dotazu nevyplývá, kdy bylo akvárko založené, jestli už je pořádně zaběhlé a předtím problém nebyl, až teď, nebo je to čerstváček.
No jo ale zavojnatky jsou úplně jiný level. To se nedá s ostatníma vámi zmíněnými rybami vůbec porovnat. Jsou to fakt prasata.
Bejt to na mě, tak pořídím filtr, který má alespoň nějaký objem filtrační hmoty, místo tohoto honiče vody, nechám tam jeden druh živorodek a přidám rychlerostoucí rostliny. Jinak budete řešit neřešitelné.
Edit: To jste měl asi bublifuk. Je to dobrá věc i dnes. Ale je to hlučný, spát se vedle toho nedá. :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za mě...závojnatku darovat...do akvárka nějaký normální dno..písek..do toho zasadit hromadu nenáročnejch stonkovek a s přiměřeným počtem ryb a při pravidelný údržbě bude stačit i ten filtříček, zajistí nějaký pohyb vody a poslouží jako mechanická filtrace.
Závojnatky samozřejmě lze udržet v hodně malém objemu, sama jsem asi 8 sezón měla doma na přezimování venkovní závojnatky, jako filtr bublifuk (ten molitan, co pouští bubliny), akvárko holobyt, na dně pár oblázků, a nějaká keramická dekorace, kde mohly ryby proplouvat, voda jak křišťál, ale to jsem ten nedostatečný objem a filtraci nahrazovala výměnami vody a odsáváním bordelu. A hlavně, bylo to na max 3-4 měsíce v roce, pak zase holky putovaly pěkně na zahradu.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!