Zakalená voda ( do zelena)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Autíčko

1.1.2020 01:58
Autíčko

XXX.XXX.168.102

Ahoj.. můj děda má cca 4 roky akvárium.. cca 140l nikdy neměl s ničím problém... ( S vodou ) ale od té doby co si koupil kořen... ( Měl jeden malý a teď ještě jeden větší ) se mu voda zabarvila do kalné zelené ... A i přes nový filtr... Který stál 2,5 tisíc ( má funkci pomalu snad všeho ) tak i přesto všechno se toho nemůže zbavit... i když kořen důkladně umyl ve vařící vodě... Nemůže to být třeba vodou ? ( Ve městě mají tvrdou vodu.. tak jestli ten kořen náhodou kvůli tomu nebarví tu vodu ) to byla první věc co mě napadla...( Ale nejspíš to bude asi blbost ) Prosím poraďte mi 🤔 jak se toho zbavit... I když vyměňuje vodu... Tak stejně se ta voda zbarví úplně do stejné barvy... Díky za rady...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2020 12:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kořen může barvit i v řádu měsíců, není to nic škodlivého, i když většinou barví vodu spíš do hněda, do jantarova.
Já osobně bych zkusila dát do filtru Seachem Purigen nebo další možnost...vndat kořen z akvárka a nechat ho máčet třeba v sudu na dešťovku a doufat, že třeba za rok to nebude tak hrozný.
Je to těžce individuální, některý kořen nebarví vůbec, některý chvilku a některé jsou teda držáci na barvu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík