Dobrý den, chová tu někdo tuhle parybu nebo má zkušenosti s jejím chovem ? Na českém internetu jsem našel pouze jediný inzerát a podle YouTube v zahraničí mezi chovateli taky moc populární nebude což je zajímavé protože například takový hadohlavec je v americe velice populární akvarijní ryba .
Dobrý den, děkuji za odpověď . Zatím jen uvažuji nad jeho chcem, zajímalo by mě například jestli se dá v zajetí rozmnožovat , jak je to s osvětlením (myslím že v akváriu s ním by vypadali skvělé mangrovníky které potřebují dostatek světla , jak s úkryty (na YouTube u nich chovatelé snad žádné neměli, což mi u úhoře příjde zajímavé) po kolika kusech se dá chovat ) velikost nádrže si dokážu odvodit podle toho jak se dorůstají,teplota,filtrace no a že akvárium musí být zabezpečené před únikem to je mi jasné.
Já zastávám názor, že lze v zajetí rozmnožit vše ale vyplatí se to? To opravdu ne.
Je to převážně noční tvor co většinu času tráví v úkrytu. Takže to vysvětluje to proč většina chovatelů je má třeba úplně v holé nádrži. Osvětlení je max. důležité jen pro ty rostliny.
A počet lze odvodit od toho kolik řekněme jeden kus potřebuje prostoru. Ale doporučil bych je chovat ideálně po jednom. Aby se pak nerušili. Nemuselo by to případně dopadnout dobře.
Může jich mít člověk více se nikdy nelze říci, že zrovna u Vás to bude OK. Něco jiného je volná příroda. A stát mezi nimi je dost riskantní. Toto bych fakt nikomu nedoporučoval.
Osvětlené nádrže mají z jednoho prostého důvodu a toho, že je chtějí dobře vidět. Ale rozdíl je jestli je to pro ně dobré. Oni nejsou zrovna zvířata co by toto milovala.
tady je :Longfin úhoř -https://g.cz/10-desivych-rybich-monster
A zde máte jasně napsané co dokáže paúhoř udělat-Paúhoř elektrický ze severní části Jižní Ameriky je schopen vygenerovat eletrický výboj přes 600V a proudu více než půl ampéru, což stačí k omráčení zvířete velikosti koně. Člověka může zabít. Elektrické napětí používá primárně pro lov potravy v podobě malých rybek, které pomocí výboje omračuje.
ta fotka jak stojí v potoce a krmí úhoře, ten pořad jsem viděl před lety tuším na zoomu, nejedná se o paúhoře elektrické ale o nějaký jiný druh, přesně už nevím jaký, tuším že v pořadu říkali že je tam lidi z vesnice chodí krmit už po několik generací, pokud chcete paúhoře elektrické, i když né běžně tak je sem tam vídám v profiaquarium v dříteči, myslím že něco kolem 2000kč kus.
Já mám doma electhrophora necelý rok momentálně má asi 80 cm a tělo tlustý jak chlapsky předloktí.Je to zlatíčko když vyjede z jeskyně tak je super ho pozorovat..Jednou při krmení mu chtěla půlmetrové piraňa sebrat maso u huby tak ji dal hlavičku a ten den už byla zalezlá ale přežila tu ránu v pohodě.