Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2020 20:50
Sklípek

XXX.XXX.99.250

Dobrý den, chová tu někdo tuhle parybu nebo má zkušenosti s jejím chovem ? Na českém internetu jsem našel pouze jediný inzerát a podle YouTube v zahraničí mezi chovateli taky moc populární nebude což je zajímavé protože například takový hadohlavec je v americe velice populární akvarijní ryba .

12.1.2020 09:03
fishtown

XXX.XXX.135.241

"Populární" není z jednoho prostého důvodu a i název napovídá. Tedy, že umí při špatném zacházení pěkně "kopnout" :D
V Česku je minimálně několik desítek lidí co je mají či mají s nimi zkušenost.
Co by Vás ohledně chovu zajímalo?

12.1.2020 12:09
Sklípek

XXX.XXX.99.250

Dobrý den, děkuji za odpověď . Zatím jen uvažuji nad jeho chcem, zajímalo by mě například jestli se dá v zajetí rozmnožovat , jak je to s osvětlením (myslím že v akváriu s ním by vypadali skvělé mangrovníky které potřebují dostatek světla , jak s úkryty (na YouTube u nich chovatelé snad žádné neměli, což mi u úhoře příjde zajímavé) po kolika kusech se dá chovat ) velikost nádrže si dokážu odvodit podle toho jak se dorůstají,teplota,filtrace no a že akvárium musí být zabezpečené před únikem to je mi jasné.

12.1.2020 12:36
fishtown

XXX.XXX.135.241

Já zastávám názor, že lze v zajetí rozmnožit vše ale vyplatí se to? To opravdu ne.
Je to převážně noční tvor co většinu času tráví v úkrytu. Takže to vysvětluje to proč většina chovatelů je má třeba úplně v holé nádrži. Osvětlení je max. důležité jen pro ty rostliny.
A počet lze odvodit od toho kolik řekněme jeden kus potřebuje prostoru. Ale doporučil bych je chovat ideálně po jednom. Aby se pak nerušili. Nemuselo by to případně dopadnout dobře.

12.1.2020 15:30
krab

XXX.XXX.135.34

Zkuste kontaktovat Mořský svět v Praze myslím že ho tam mají v jedné nádrži .

12.1.2020 15:33
Sklípek

XXX.XXX.99.250

To máte pravdu ale na videích to vypadá jinak , mají je tam v osvětlené nádrží po několika kusech , dokonce jsem viděl video jak nějaká ženská stojí v potoce mizí nohama jich má tak dvacet a krmí je z ruky

12.1.2020 15:39
fishtown

XXX.XXX.135.241

Může jich mít člověk více se nikdy nelze říci, že zrovna u Vás to bude OK. Něco jiného je volná příroda. A stát mezi nimi je dost riskantní. Toto bych fakt nikomu nedoporučoval.
Osvětlené nádrže mají z jednoho prostého důvodu a toho, že je chtějí dobře vidět. Ale rozdíl je jestli je to pro ně dobré. Oni nejsou zrovna zvířata co by toto milovala.

12.1.2020 15:49
krab

XXX.XXX.135.34

Jen si uvědomte kde v přírodě žijí - je to tzv.hnědá voda tak asi tam moc světla není a ani moc rostlin co by tam mohlo růst. A stát ve vodě kde budou plavat tyto ryby je životu nebezpečné.

12.1.2020 18:12
Sklípek

XXX.XXX.60.214

Vím že máte ve všem pravdu ale jen tak pro zajímavosthttps://youtu.be/KLdCgPA-F1A

12.1.2020 18:43
krab

XXX.XXX.135.34

Nechci Vám brát iluze ale v 1 videu to jsou mláďata a dosti malá.
Ve 2 bych to spíše tip na na jeden druh uhoře myslím že to bylo v pořadu rybí monstra kde takováto scéna byla -ale musel k nim vstoupit v železném oblečení.
Protože mě to vůbec nepřijde na pauhoře .

12.1.2020 19:03
krab

XXX.XXX.135.34

tady je :Longfin úhoř -https://g.cz/10-desivych-rybich-monster
A zde máte jasně napsané co dokáže paúhoř udělat-Paúhoř elektrický ze severní části Jižní Ameriky je schopen vygenerovat eletrický výboj přes 600V a proudu více než půl ampéru, což stačí k omráčení zvířete velikosti koně. Člověka může zabít. Elektrické napětí používá primárně pro lov potravy v podobě malých rybek, které pomocí výboje omračuje.

14.1.2020 17:13
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.249.173

ta fotka jak stojí v potoce a krmí úhoře, ten pořad jsem viděl před lety tuším na zoomu, nejedná se o paúhoře elektrické ale o nějaký jiný druh, přesně už nevím jaký, tuším že v pořadu říkali že je tam lidi z vesnice chodí krmit už po několik generací, pokud chcete paúhoře elektrické, i když né běžně tak je sem tam vídám v profiaquarium v dříteči, myslím že něco kolem 2000kč kus.

2.2.2020 22:13
krab

XXX.XXX.135.34

Teď jsem ho viděl prodávat za 1500 Kč velikost myslím okolo 10 cm.

30.12.2022 23:53
buster-1

XXX.XXX.102.143

Já mám doma electhrophora necelý rok momentálně má asi 80 cm a tělo tlustý jak chlapsky předloktí.Je to zlatíčko když vyjede z jeskyně tak je super ho pozorovat..Jednou při krmení mu chtěla půlmetrové piraňa sebrat maso u huby tak ji dal hlavičku a ten den už byla zalezlá ale přežila tu ránu v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík