Pěnové hnízdo

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Začatečník32

15.1.2020 00:32
Začatečník32

XXX.XXX.207.180

Zdravím, chci se zeptat na pár otázek, se kterými si nevím rady.
1. Mám bettu v menším akvárku, které nemá topítko tudíž má jen pokojovou teplotu. Je to v pořádku?
2. Moje betta si začala stavět pěnové hnízdo na hladině, ale měním ji vodu a čistím akvárko minimálně 2x týdně, udělá ji něco když ji to pěnové hnízdo odstraním? (Měním všechnu vodu v akvárku takže hnízdo se odplaví s ní)
3. Na obrázku mám vysokou umělou červenou rostlinu, betta plave nahoru na hladinu a vypadá to jak kdyby si lehla na list a nahřívala se pod lampičkou, je to možné?
4. Betta občas vypadá jak zaseknutá, jsou chvíle kdy plave po celém akvárku ale i chvíle (dny) kdy se skoro nehýbe a sem tam jen něco poplave, je to normální?

O rybku se starám jak nejlépe dokážu, čistím vodu, krmím pestrou stravou, snažím se hrát si s ní prostě dělám vše, aby byla v pohodě ale nepřijde mi v pořádku :(

15.1.2020 07:50
MiP

XXX.XXX.215.94

Dobrý den,
pozitivní na tom je, že si uvědomujete, že něco není v pořádku. To se cení. Jen je otázka, co se stávající situací. To, co máte, bych nenazýval akváriem. Ta koule je malá na cokoliv živého. Vždy budete mít problémy. Teď k dotazům. Bez topení to asi přežije, předpokládám, že máte v pokoji cca 23°C. Pěnové hnízdo je samci k ničemu, když nemá samičku, takže jej můžete zlikvidovat. Nicméně bych to nepřeháněl s tou výměnou vody. Měnit celý objem není ok, doufám, že ji necháváte před tím alespoň odstát jeden den. Nahřívat se beta určitě nechodí, stejně tak její chování je divné. Ony se tak ale bohužel někdy chovají, celý život jsou chovány izolovaně, navíc s ploutvemi, co mají, nemohou skoro plavat, jsou to prostě uměle vytvoření hybridi.
Přidejte do koule nějaké živé rostliny a neměňte tak moc vody naráz. Více za stávající situace nelze udělat. Pokud chcete s akvaristikou pokročit dále, pořiďte si normální akvárium. Třeba jen 54l akvárium 60*30*30, které si může pořídit jako komplet a pak dále vylepšovat (hlavně filtraci). Tam si pak můžete dát k samci i samičky a i další menší klidné ryby.

Přidejte reakci

Přidat smajlík