Zdravím,mám takový podivný dotaz ... Jedna Sauloska mi nosí a i když mam rezervní,sice malé cca 15 l Akva ale čím menší Akva,tím větší kolísání teplot.Napadlo mě udělat si porodnicka z lahve od kojenecké vody.Uriznout to ... Udělat si z toho jako Akva a dát to do Akva.Co myslíte,mohlo by to fungovat?Malé potom dám do jiného Akva ...
Dobrý den,
to bych určitě nedělal, ta ryba se tam umlátí. Nejjednodušší je nechat ji cca 14 dní přirozeně odnosit jikry mezi ostatními rybami. U mamky jsou v bezpečí :) Pak ji chytit, mladé vyklepat a dát je do samostatného akva se stejnou vodou, jaká byla v původním akva. Mladé jsou po 14ti dnech už vyvinuté, možná budou mít zbytky žloutkového váčku. V tomto případě je dejte opět do nového akva, ale dejte je do jemného cedníku, který nechte plavat na hladině. Já k němu přivazuji 3 kousky polystyrenu (dva na ty přední háčky, jeden na rukojeť) a pak plave výborně. Ideální je nesvítit. Cedník používám vždy, aby si trochu zvykly na větší prostor a za den-dva je vypustím do akva. Ten cedník lze nechat i ve společném akva, ale musí být velmi jemný, jinak je dospělé ryby doslova vysají skrz ;)