Porodnicka pro tlamovce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2020 19:44
Ondra1891

XXX.XXX.51.1

Zdravím,mám takový podivný dotaz ... Jedna Sauloska mi nosí a i když mam rezervní,sice malé cca 15 l Akva ale čím menší Akva,tím větší kolísání teplot.Napadlo mě udělat si porodnicka z lahve od kojenecké vody.Uriznout to ... Udělat si z toho jako Akva a dát to do Akva.Co myslíte,mohlo by to fungovat?Malé potom dám do jiného Akva ...

31.1.2020 17:03
MiP

XXX.XXX.138.102

Dobrý den,
to bych určitě nedělal, ta ryba se tam umlátí. Nejjednodušší je nechat ji cca 14 dní přirozeně odnosit jikry mezi ostatními rybami. U mamky jsou v bezpečí :) Pak ji chytit, mladé vyklepat a dát je do samostatného akva se stejnou vodou, jaká byla v původním akva. Mladé jsou po 14ti dnech už vyvinuté, možná budou mít zbytky žloutkového váčku. V tomto případě je dejte opět do nového akva, ale dejte je do jemného cedníku, který nechte plavat na hladině. Já k němu přivazuji 3 kousky polystyrenu (dva na ty přední háčky, jeden na rukojeť) a pak plave výborně. Ideální je nesvítit. Cedník používám vždy, aby si trochu zvykly na větší prostor a za den-dva je vypustím do akva. Ten cedník lze nechat i ve společném akva, ale musí být velmi jemný, jinak je dospělé ryby doslova vysají skrz ;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík