Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak já si teda taky nemyslím, že by kapři nebo jeseter patřily do akvária, ale tak proti gustu...a co potom s rybama, až vyrostou, půjdou do jezírka?? Rozhodně už bych žádný jiný ryby nevymejšlela.
jako objem vám závidím, já mít takovou možnost a pokud by byla nádrž alespoň 50 cm vysoká, tak bych zařídila klasicky a skaláry s nějakou hejnovou rybkou by byli jasná volba, taky by z toho mohlo být hodně slušný malawi a pokud bych byla spíš na ty kapříky, tak osobně bych šla do závojnatek, pokud je na ně objem, tak je to taky hezká podívaná.
napsal(a):
Tak já si teda taky nemyslím, že by kapři nebo jeseter patřily do akvária, ale tak proti gustu...a co potom s rybama, až vyrostou, půjdou do jezírka?? Rozhodně už bych žádný jiný ryby nevymejšlela.
jako objem vám závidím, já mít takovou možnost a pokud by byla nádrž alespoň 50 cm vysoká, tak bych zařídila klasicky a skaláry s nějakou hejnovou rybkou by byli jasná volba, taky by z toho mohlo být hodně slušný malawi a pokud bych byla spíš na ty kapříky, tak osobně bych šla do závojnatek, pokud je na ně objem, tak je to taky hezká podívaná.
Ano šly by do rybníčku
Mikuláš Dočkal
napsal(a):
Akvarium je 130 d 90š a 60v
Hezké rozměry. Ale na jesetera dost malé a krátké.. Na ty kapry, záleží na okolnostech a museli by jít z akva včas pryč. Ale co teplota? Jde mi o to aby akva nebylo někde ve vytápěném obýváku. :-) Filtrace atd.? :-) Kapři jsou prasata, tak proto se ptám.
Co třeba hrouzek obecný, hořavka duhová nebo střevlička východní?

Mikuláš Dočkal
napsal(a):
Ano šly by do rybníčku
No to znamená, že budou v akváriu dočasně, takže nemá smysl vymýšlet nic dalšího, spíš pouvažovat, co tam dát, až ryby půjdou ven a akvárko bude prázdné. Nejsem odborník na "rybníčkové" ryby, ale mám poct, že obzvlášť jeseter je studenovodní ryba a v běžném provozu v bytě i bez topení ta teplota vody bude asi vyšší než by bylo úplně vhodné, takže to bude chtít i nějaké chlazení.
Ale proč teda tyhle ryby nenastěhovat hned do rybníčka a zapřemýšlet spíš o nějakých trvalých obyvatelích nádrže, objem je vééélmi slušný a může tam jít v podstatě téměř cokoliv samozřejmě pořád s ohledem na velikost nádrže, takže stačí si vybrat a akvárium už zakládat s ohledem na stálé obyvatele.