Kathrin2345

XXX.XXX.169.68
Dobrý den, asi před týdnem jsem pořídila 2 samičky k rok starému samci do 45l akvária, mám tam spoustu zeleně a úkryt. Celý týden bylo vše v pořádku, samec ani neprojevoval extra zájem. Krmím je každý den 2 patentkami pinzetou. Dnes ráno jsem je chtěla nakrmit a samec byl mrtvý. Měl hrozně potrhané ploutve, ale den před tím vypadal v pořádku, napadá mě jestli to nebylo ze stresu z nových rybek, přeci jen při souboji by se bránil.
Dobrý den, jsem chovatelka těchto nádherných ryb a dnes jich mám již 23. Chovám je jak samostatně tak i společně, a musím podotknout, že čím větší počet samic u samce tím je to pro samce horší. Samice si na něj začnou dovolovat a velmi je lákají jeho velké ocasní ploutve které mu začnou škubat. Ale pokud jste měla pouze 2 samičky na jednoho beťáka, tak to je zvláštní. Velmi to také záleží na povaze toho jedince. Já například chovám 2 samice se 2 samci 😃 vždy se píše že se samci nesnesou ale moji se mají "rádi". Se samicemi není žádný problém, jen jednou a to jsem pořídila novou a byla velmi agresivní na ostatní, tak musela do jiného akvária. Opravdu to záleží na daném jedinci. Někdy se nesnesou ani 2 samice. Ale taky to mohlo být z infekce, ale pokud to bylo že dne na den tak se přikláním k tomu že máte agresivní samici, nebo i obě dvě.
Marek22

XXX.XXX.68.235
Dobrý den, jsem začátečník a chtěl bych se zeptat. Poradili nám na 30l akva jednoho samce a tři samice. Tři dny je samec nahanel, ale teď se spíše schovává. Jedna z těch samic jak kdyby si ho bránila a začala útočit na zbylé samice. Chtěl bych se zeptat oč má jít, každopádně budu rád za jakou koli radu do začátku. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Marek22
napsal(a):
Dobrý den, jsem začátečník a chtěl bych se zeptat. Poradili nám na 30l akva jednoho samce a tři samice. Tři dny je samec nahanel, ale teď se spíše schovává. Jedna z těch samic jak kdyby si ho bránila a začala útočit na zbylé samice. Chtěl bych se zeptat oč má jít, každopádně budu rád za jakou koli radu do začátku. Děkuji.
v těch litrech vám chybí jedna nula.

Marek22
napsal(a):
Jóó, ve Zverimexu vám poradí cokoliv, hlavně, když prodají.
Viz výše. Akvárium je prostě malé a rybky se vám v něm dříve či později pozabíjejí.
Rada jediná - výrazně větší a hodně zarostlé akvárium.

Nebo několik takhle velikých, v každém jedna ryba.