Fidlaja

XXX.XXX.233.205
Jsem začátečník, koupil jsem akvarijní set 25 litrů. Je k němu filtrace Claro 300, když pustím vzduchování, které je utlumení na minimum, stále se mě zda, že se voda moc točí, a rybičky to unáší. Prosím o radu, co s tím provést..Děkuji
A jde o o bublání, nebo proud?
Koukala jsem na obrázek - je to s rampou. Dala bych to tak, aby to stříkalo co nejdál. A pokud to nejde už nijak stáhnout, tak hustější filtrační náplň by to mohla trochu ubrzdit. Jinak pokud to čeří hladinu ten dopad voby, nemusíte mít u běžných ryb nyní zapnuté vzduchování.
Pokud tam máte tu rampu, tak ji použijte, sice bude asi víc slyšet, ale nebude to tak proudit. Druhá možnost je nastavit filtr proti bližší stěně, takže směrovat ne na délku ale na šířku akvárka.
Taky záleží jaké tam máte ryby. Ale hodně lidí dává silný filtr do malého akvárka a ryby pak musejí plavat v proudu, což je pro ně dost energeticky náročné a tedy i potřebují více krmit atd.
Když jsem měl třeba maličké endlerky, tak měly sice silné čerpadlo, ale voda šla trubkou nad hladinou na druhý konec nádrže a tam normálně padala na hladinu.
Ale nádrž byla asi 120 litrů.