Prosím o radu - zezelenala voda

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

problém

27.3.2020 14:46
problém

XXX.XXX.243.2

zkušené akvaristy. Zezelenala mi voda v akv. a to tak že nejsou vidět tlamovci. Ani po týdenním zatemnění žádné zlepšení. Poradí mi někdo ? Děkuji.

27.3.2020 21:09
MiP

XXX.XXX.138.102

Dobrý den,
napište více informací. Akvárium je nově nebo déle založené? Velikost, umístění, filtrace? Zatemnění pomůže na rozpad vláknité řasy při zakládání akvária, pokud je zelená voda, tak bude problém jinde. To by muselo akva stát na slunku.
První pomoc je zkusit vyměnit část vody a filtraci pustit naplno.

28.3.2020 22:30
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Vodu můžete měnit, jestli je to zákal řasy, vířníci, tak by mě zajímalo jakou máte filtraci, U tlamovců potřebujete pořádnou filtraci, a hlavně tu filtraci zajet. Tj. sehnat si od někoho bakterie, stačí vyprat filtr z fungujícího akvárka a tu vodu nalít do nové nádrže se spuštěnou filtrací.
Určitě popište nádrž, osádku a další údaje o filtraci...

problém

31.3.2020 20:11
problém

XXX.XXX.70.133

Akvarium je zajeté už 4. rokem, po vyčištění akvária na druhý den zezelenalo, akvarium není vystaveno přímemu slunci. 160L 10 středně velkých ryb. Filtrace je vnitřní, BioFiltr od JKANIMALS.
Za tu dobu nikdy nebyl s touto řasou problém.

31.3.2020 20:34
tomvoj

XXX.XXX.142.181

Odkud berete vodu? Jestli máte nějaký lokální zdroj, tak voda na jaře může být spáchnuto více živin, a to by byla potrava pro řasy. máte doma nějakou dobrou lupu? naberte vodu a podívejte se proti světlu jestli se to pohybuje, tak by to mohli být vířníci. Jestli se to nepohybuje, tak spíše řasa.
Ještě mě napadlo, jestli jste nezačal používat nějaké nové krmivo, které by obsahovalo řasu, které se u vás extra daří. Zkuste třeba tři dny nekrmit ryby to vydrží a jestli můžete tak si dejte dva filtry a čistěte je na střídačku. Jestli myslíte BioFiltr jako klasickou kostku biokvacitu a čerpací hlavu, tak to je vhodný filtr.
T. V.

31.3.2020 22:35
začátek

XXX.XXX.4.22

Použijte kvasinky,stačí ty z čističky,ne z biosky,ale nechají se koupit ty speciální pro akvaria.

Přidejte reakci

Přidat smajlík