Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2020 10:47
Petr5

XXX.XXX.156.156

Zdravím vás,poradil by mě zkušený akvarista terčovců..
Koupil jsem si od chovatele 6k kusů mladých terčovců 7-8cm akvárium 300l.Jednou za týden vyměním 50% odstáté vodovodní vody,krmím 3x denně granule.hovězí srdce a mražené artémie.Svítím cca.8 hod.denně.Problém je v tom že už je mám 2 měsíce a stále se bojí,když přijdu s krmením lítají ze strany na stranu,až když odejdu od akvária pak teprve začnou,žrát.Při výměně vody je to totéž,nevím co sníma,co dělám špatně,.Prosím o radu.
Předem moc děkuji! Petr.

3.4.2020 00:10
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Dobrý den, chtělo by to asi přidat nějaké jiné ryby, aby se ti tečovci tak nestresovali.
Některé ryby jsou dost plaché, když jsou samotné v akvárku. Já bych vám doporučil přidat třeba menší skupinu (min deset kusů) neonek červených, které snesou 28 °C a terčovce neohrozí.
Další možnost je, jestli krníte behěm dne nebo v noci, kdy vás ryby nevidí z osvětleného akvárka a lekají se. T. V.

3.4.2020 13:09
Petr5

XXX.XXX.250.110

tomvoj napsal(a):
Dobrý den, chtělo by to asi přidat nějaké jiné ryby, aby se ti tečovci tak nestresovali.
Některé ryby jsou dost plaché, když jsou samotné v akvárku. Já bych vám doporučil přidat třeba menší skupinu (min deset kusů) neonek červených, které snesou 28 °C a terčovce neohrozí.
Další možnost je, jestli krníte behěm dne nebo v noci, kdy vás ryby nevidí z osvětleného akvárka a lekají se. T. V.

Zdravím vás,děkuji za radu.Zkusím to s neonkama.Pokud by to nepomohlo...nějaká jina rada?měl bych třeba použít nějakou,chémii a pod...Díky,Petr.

3.4.2020 15:20
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Ještě jsem vám zapoměl napsat, že pokud budete pořizovat nějaké ryby, tak opravdu nějaké drobné a klidné a hlavně dát do karantény, ať si nezanesete nějakou nemoc, byla by to škoda. Bylo by dobré mít část akvária zarostlé rostlinami, aby měli nějaké úkryty, nevím jak to u vás vapadá. A taky raději tmavší dno než světlé.
Pokud máte holé dno, tak já jsem dával vždycky pod akvárko černou nebo případně modrou folii.

3.4.2020 19:55
MiP

XXX.XXX.215.94

Tady bude každá rada drahá, Já si myslím, že těch ryb je tam málo. Je to akvárko zarostlé? Zkuste ztlumit osvětlení. Mě to dělaly např. akary hnědé, parmičky žraločí. Stačilo projít kolem akvárka a nadskakovalo sklo. Bohužel, nepomohlo nic.

4.4.2020 08:53
Petr5

XXX.XXX.251.15

tomvoj napsal(a):
Ještě jsem vám zapoměl napsat, že pokud budete pořizovat nějaké ryby, tak opravdu nějaké drobné a klidné a hlavně dát do karantény, ať si nezanesete nějakou nemoc, byla by to škoda. Bylo by dobré mít část akvária zarostlé rostlinami, aby měli nějaké úkryty, nevím jak to u vás vapadá. A taky raději tmavší dno než světlé.
Pokud máte holé dno, tak já jsem dával vždycky pod akvárko černou nebo případně modrou folii.

Zdravím vás,už jsem si koupil 15 kusů červených neonek.Dal jsem je do 100l akvária do karantény.Terčovce mám v akváriu bez písku,jen kořen a nějaké rostlinky v květináči.Pod akvárium mám modrou folii.No..budu doufat s těmi neonkama,že to alespoň trochu,pomůže..Moc vám děkuji,za rady.
Petr.

4.4.2020 14:06
Petr5

XXX.XXX.45.54

MiP napsal(a):
Tady bude každá rada drahá, Já si myslím, že těch ryb je tam málo. Je to akvárko zarostlé? Zkuste ztlumit osvětlení. Mě to dělaly např. akary hnědé, parmičky žraločí. Stačilo projít kolem akvárka a nadskakovalo sklo. Bohužel, nepomohlo nic.

Zdravím vás,
Akvárko zarostlé,nemám.Svitim cca 8 hod.denné a dost tlumeně,přemýšlím o nejaké chémii...nevim co,dál.Nemohu se na terč.ani koukat,jak se bojí,když přicházím k akvárium.
Dekuji vam za odpověď.Petr.

4.4.2020 18:51
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Petr5 napsal(a):
Zdravím vás,už jsem si koupil 15 kusů červených neonek.Dal jsem je do 100l akvária do karantény.Terčovce mám v akváriu bez písku,jen kořen a nějaké rostlinky v květináči.Pod akvárium mám modrou folii.No..budu doufat s těmi neonkama,že to alespoň trochu,pomůže..Moc vám děkuji,za rady.
Petr.

A proč nemáte to akvárium normálně založené? Evidentně jim tohle nenormální prostředí nevyhovuje a dávají to znát.

4.4.2020 21:46
MiP

XXX.XXX.215.94

Zkusil bych to více osadit nějakými rostlinami až k hladině. Rozhodně nedávejte žádnou chemii. Že tam není písek nevadí.

4.4.2020 22:32
Dotaz

XXX.XXX.235.225

MiP napsal(a):
Zkusil bych to více osadit nějakými rostlinami až k hladině. Rozhodně nedávejte žádnou chemii. Že tam není písek nevadí.

Leda tak Torumin apod.?

Přidejte reakci

Přidat smajlík