Změna vzhledu bojovnice

Belontia hasselti
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2020 19:29
Ina1012

XXX.XXX.44.81

Dobrý den, prosím o radu. Jsem chovatelka bojovnice pestré a v dnešní době jich americké již něco přes 20,takze mám zkušenosti se samicemi i samci, ale niní se mi vyskytl problém. Před 4 měsíci jsem byla zakoupit další samičky a donesla si rybníčku která je sice špatně ale jde vidět na prvním obrázku. Po 4 měsících se s ní stalo něco úžasného co jde vidět na fotce druhé. Vykupuji bojovnice ze zverimexů, kde mají velmi špatně podmínky a tak už se mi vícekrát stalo, že mi bojovnice změnila celkový vzhled, ale to jen většinou u samců, samice se mění pouze minimálně, nikdy ne tak hodně jako u této rybičky. Co si myslíte? Není to nakonec samec? Děkuju ❤

13.4.2020 01:21
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jen technická - tím, že je vykupujete, vlastně v principu nepomáháte, ale spíš naopak je podporujete v jejich činnosti tím odbytem.
Pokud lidi nebudou kupovat ryby ze špatných podmínek, nebudou ty obchody betty kvůli malému odbytu brát a trápit je v kelímcích. Kupujte betty přímo od českého chovatele.

13.4.2020 09:32
Ina1012

XXX.XXX.44.81

Dobrý den, chápu vaší poznámku, ale tím že jeden člověk si nekoupí bojovníci ničemu nepomůže. Je to vysvětlování na dlouhou dobu, ale ne jen že vykupuji bety ze špatných podmínek, ale taky se zabývám potrestáním těchto lidí- státní veterinární správa. Jezdím po celém Ol. Kraji a vyhledávám zoo prodejny se špatnými podmínkami. Vy kupování je má osobní věc a radši budu vykupovat dál, než abych je nechala v krabičkách od salátu umřít. Díky za pochopení. 😉

13.4.2020 10:24
MiP

XXX.XXX.138.102

Výkupem a posíláním kontrol ničeho nedosáhnete. Pokud chcete udělat dobru věc, přesvědčte lidi, aby je nekupovali. Ale když se podíváte jen na diskuzi na iFauně, kolik je zde příspěvků ohledně bojovnic, tak nevím, jestli máte šanci. Raději sepište nějaký článek doprovázený fotkami z terénu a nechte jej umístit na iFaunu. Pokud se Vám to povede, uděláte pro bety podstatně více, jak je vykupovat.

13.4.2020 15:12
Ina1012

XXX.XXX.44.81

Opět dobrý den, všechno to je mi známo nebojte se ❤ jak jsem již řekla vykupování je má osobní věc a s tím aby se Betty nekupovali určitě nic neudělám takhle to chodí na celém světě je to hrozné ale je to realita. Je to to samé jako když vegetariáni bojují aby lidé nejde-li maso, někoho přesvědčí ale zvířata se budou zabíjet dál 😞 mně to nic neudělá a já mohu alespoň některým jedincům zachránit život a pak se kochat z jejich krásy. Ale předci jen jsem se sem nepřišla věnovat mé činnosti ale mému "problému" 🙂 budu rada když mi pomůžete na mou otázku odpovědět. Díky 🧡

13.4.2020 19:10
MiP

XXX.XXX.138.102

Bojovnice moc neznám, ale pokud jich máte více, tak podle chování půjde poznat, jestli je to samec nebo samice. Pokud se porve s jinou rybou, tak to bude samec Je fakt, že na druhé fotce má ploutve už dost velké. Přikláněl bych se k samci.

13.4.2020 19:30
Ina1012

XXX.XXX.44.81

Krásný večer, moc děkuju. Jelikož je se samcem tak si myslím že by to měla být samice, jenže mé bojovnice jsou opravdu nekonfliktní. Jeden můj halfmoon žije s dalším samcem již 2 roky a nikdy se ani nepotrhali. Hodně to záleží na povaze daného jedince. Každopádně děkuju za názor.

13.4.2020 19:43
MiP

XXX.XXX.138.102

A nebo to může být samice, máte šanci 50:50 Myslím si, že tady Vám asi nikdo moc neporadí, bude to hodně individuální záležitost a největší šanci určit pohlaví můžete jen ve Vašem akvárku. Že se halfmoon s nikým neporval se moc nedivím, má co dělat sám se sebou, aby vůbec plaval s těmi mega ploutvemi

14.4.2020 01:16
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ina1012 napsal(a):
Dobrý den, chápu vaší poznámku, ale tím že jeden člověk si nekoupí bojovníci ničemu nepomůže. Je to vysvětlování na dlouhou dobu, ale ne jen že vykupuji bety ze špatných podmínek, ale taky se zabývám potrestáním těchto lidí- státní veterinární správa. Jezdím po celém Ol. Kraji a vyhledávám zoo prodejny se špatnými podmínkami. Vy kupování je má osobní věc a radši budu vykupovat dál, než abych je nechala v krabičkách od salátu umřít. Díky za pochopení. 😉

Ten argument je stejný jako u těch děvčat, co v Infiltraci našetří tisíce na kočku, kterou vykupují od množitelky, aby jí poskytly lepší podmínky. Asi chápete, že paní nemá potřebu s množením těch koček končit, že? To, co děláte, není dlouhodobé řešení, je krátkozraké pro pár ryb, které v kelímcích nahradí do pár dní další.

Já třeba bojuji na Heurece tím, že u betta kitů vysvětluji, proč jsou špatně, poskytuji informace a dávám těm pidinádržím špatná hodnocení, aby nevyskakovaly do dobře hodnocených akvárií.

KVS chválím, ale pro prodej ryb jsou výjimky, které většinou obchody splňují.

16.4.2020 22:19
Butterfly

XXX.XXX.99.2

Ještě dodám, že změna barvy je způsobena tím, že se ryby prodávají mladé a když zdědí marble gen, často se (hlavně u bílých ryb) projeví až dost pozdě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík