Karas stříbřitý-rozmnožování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2020 15:16
libor.ondracek

XXX.XXX.1.57

Dobrý den,
Dnešní diskuse nebude ryze akvaristická, ale můj dotaz směřuje spíše k rybníkářství. Mám malý rybníček, asi 7x7 m a rozhodl jsem se ho trochu zrenovovat. Jsem rybář a tak pro mne nebyl problém nachytat si pár rybek. Jedná se o Karasy stříbřité, ale nejsem si jistý, zda se dokáží rozmnožit i mezi sebou, nebo jsou to vše samičky a potřebují k vytření jinou kaprovitou rybu.

13.4.2020 20:36
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý den,mám dojem,že karas stříbřitý vzniká křížením kapra a karase,jejich potomci jsou neplodní.

13.4.2020 22:15
Meelek

XXX.XXX.164.174

Karas stříbřitý se namnoží sám. Osobně bych si tam dal něco jiného pane než tenhle ausussmejdplevel. Mám zlatou formu množí se mi to v rybníku metr a půl na metr a pul. Pokud tam máte nějaké vzduchovani/filtraci. Treba plotice, cejny, okouny do sloupce. A na dno liny, třeba nějakého kapříka. Jednu malou štiku, samozřejmě třeba že sádek.

14.4.2020 10:27
libor.ondracek

XXX.XXX.1.57

Meelek napsal(a):
Karas stříbřitý se namnoží sám. Osobně bych si tam dal něco jiného pane než tenhle ausussmejdplevel. Mám zlatou formu množí se mi to v rybníku metr a půl na metr a pul. Pokud tam máte nějaké vzduchovani/filtraci. Treba plotice, cejny, okouny do sloupce. A na dno liny, třeba nějakého kapříka. Jednu malou štiku, samozřejmě třeba že sádek.

Dobrá, děkuji za odpověď. Tato otázka mohla znít pro někoho hloupě, nicméně už před pár lety jsem slyšel, že samička Karase stříbřitého se dokáže třít s každou kaprovitou rybou. Na internetu jsem se dozvěděl jen to, že to je pravda, ale už ne to, zdá se v hejnech vyskytují i samečci, se kterými by se mohli vytřít. Tak jsem se pro jistotu zeptal. Další obsádku samozřejmě doplním o nějakého dravce pro regulaci, hned jak jim skončí hájení. Nebo si zajdu na pstruhovou vodu, o které vím, že v ní štiky jsou a vezmu si nějakou menší.

14.4.2020 13:55
Meelek

XXX.XXX.164.174

libor.ondracek napsal(a):
Dobrá, děkuji za odpověď. Tato otázka mohla znít pro někoho hloupě, nicméně už před pár lety jsem slyšel, že samička Karase stříbřitého se dokáže třít s každou kaprovitou rybou. Na internetu jsem se dozvěděl jen to, že to je pravda, ale už ne to, zdá se v hejnech vyskytují i samečci, se kterými by se mohli vytřít. Tak jsem se pro jistotu zeptal. Další obsádku samozřejmě doplním o nějakého dravce pro regulaci, hned jak jim skončí hájení. Nebo si zajdu na pstruhovou vodu, o které vím, že v ní štiky jsou a vezmu si nějakou menší.

Já bych se u ty štiky držel tak na deseti centimetrech kvůli ostatní osadce :).

Co si letmo pamatuji, tak je karas stribritej pritazenej někde z Asie. Je to podobný prevít na styl sumečka amerického, jen trošku v jiném stylu. Samicky nakladou jikry, mohou být oplozeny mlicnakem stejného druhu nebo třeba cejnem, plotici, perlínem... Kaprovitou rybou. Zlatou formou jsou zavojnatky a všechny ty ostatní zrudicky. Myslim, že existují kříženci kapra ob. a Karase ob., Karas stribritej je prevít, který ve volný přírodě nemá co dělat. Třeba jsem něco napsal blbě, nechytam už sedm let. MV

Přidejte reakci

Přidat smajlík