Ahoj, jaké ryby by jste prosím doporučili do nádrže s teplomilnými krunýřovci, řekněme při trvale 28-29°C?
K tématu jsem navolil druh L046, které ovšem momentálně nemám :) ...zatím mám jen méně náročné druhy, ale i tak udržuji teplotu na 27°C a víc, což je teplota, při které mi některé tetry neprospívají. Nechci napsat "odpadávají", protože zatím k tomu nedochází, ale při teplotě 28°C už to na tragédii vypadalo, takže jsem ji raději zase o stupínek snížil.
Konkrétněji mám v jedné 200l spol.nádrži L270, L107, panceřníčky štěrbovy (c.duplicareus teplotu nesnášeli dobře, šli jinam), tetry královské - ty plavou dlouhodobě hlavou vzhůru(asi problém s měchýřem) a při vyšší teplotě ztrácely barvu, tetry císařské - při vyšší teplotě také ztrácely barvu, přičem po několika dnech pár uhynulo, červené neonky - ty jsou v pohodě, dokonce žijou při teplotě 27°C už 4roky a stále jsou ok, tetra červenoústá - v pohodě a cichlidky "kakadu" - taky v pohodě.
Je jasné, že i druhy které jsou při dlouhodobě 27°C v pohodě a zvládly i zvýšení na 28°C na tom už tak být nemusí při 28-29°C dlouhodobě. Jaké druhy tedy prosím navrhujete nebo máte vyzkoušené?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Choďte na stránku rybicky.net tam dajte atlas,pokročilé vyhľadávanie a tam vpiste naroky

Sme tu na to aby sme si pomáhali ,budeme radi ak sem dáte aj foto vášho zaiste pekného akva
omlouvám se za kvalitu, pro představu snad stačí... při vyšší teplotě bude zřejmě rostlin méně

Veľmi pekne
milhaus
napsal(a):
omlouvám se za kvalitu, pro představu snad stačí... při vyšší teplotě bude zřejmě rostlin méně
28°C běžné rostliny normálně ustojí, tolik máme přes léto v akvárku taky. Jak jste zmiňoval červené neonky, ty jsou v pohodě. Dále skaláry, bez problémů to snesou. Můžete zkusit i Labeo bicolor nebo frenatus, případně tetry černé, SAE. Obojí máme a drží se celkem ok.
Kromě kaprovitých (parmičky) to snesou všechny ryby ale musí být nádrž hodně prokyslicovana .Já sem kvuli rejnokum zvýšil teplotu z 25 na 29 až 30 a absolutně to ostatním rybám nevadí ale mám těsně pod hladinou hlavu od atmana která dává 2000 litrů za hodinu takže mám v akváriu proudění jak v řece.Díky tomu mám velmi vysokou hladinu kyslíku v akvarku.Krome rejnoků mám kostliny floridský Antenovce Lima piraně plodożravé skaláry herosy péřovce pilohřbetce arowanu a vlastně v tyhle teplotě mam i parmičky červenoploutvý takže kaprovitý a snášejí to skvele ale hladina se mi hejbe jak horskej potok proto je ve vodě rozpuštěno hoooodne kyslíku.
Kdyż už jsme u labyrintek tak velmi zajímavá labyrintka je Ostnovec leopardí nádherná ryba která se dá krmit masem i ančovičkami.Běžný akvarista zná pod pojmem labyrintky jenom čichavce,rájovce,Bety .Úžasná je i gurama neboli çichavec obrovský ale tam to chce nádrž aspoň 500 až 3000 litrů.