Ryby do velmi teplé vody

Hypancistrus zebra
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2020 11:24
milhaus

XXX.XXX.8.19

Ahoj, jaké ryby by jste prosím doporučili do nádrže s teplomilnými krunýřovci, řekněme při trvale 28-29°C?
K tématu jsem navolil druh L046, které ovšem momentálně nemám :) ...zatím mám jen méně náročné druhy, ale i tak udržuji teplotu na 27°C a víc, což je teplota, při které mi některé tetry neprospívají. Nechci napsat "odpadávají", protože zatím k tomu nedochází, ale při teplotě 28°C už to na tragédii vypadalo, takže jsem ji raději zase o stupínek snížil.
Konkrétněji mám v jedné 200l spol.nádrži L270, L107, panceřníčky štěrbovy (c.duplicareus teplotu nesnášeli dobře, šli jinam), tetry královské - ty plavou dlouhodobě hlavou vzhůru(asi problém s měchýřem) a při vyšší teplotě ztrácely barvu, tetry císařské - při vyšší teplotě také ztrácely barvu, přičem po několika dnech pár uhynulo, červené neonky - ty jsou v pohodě, dokonce žijou při teplotě 27°C už 4roky a stále jsou ok, tetra červenoústá - v pohodě a cichlidky "kakadu" - taky v pohodě.
Je jasné, že i druhy které jsou při dlouhodobě 27°C v pohodě a zvládly i zvýšení na 28°C na tom už tak být nemusí při 28-29°C dlouhodobě. Jaké druhy tedy prosím navrhujete nebo máte vyzkoušené?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2020 12:26

Choďte na stránku rybicky.net tam dajte atlas,pokročilé vyhľadávanie a tam vpiste naroky

12.5.2020 14:38
milhaus

XXX.XXX.8.19

Děkuji za info, o pokročilém vyhledávání jsem nevěděl. Z toho co filtr vyhledal lokalitě zhruba odpovídají sekernatky, mimo pak třeba duhovky, halančíci, čichavci.

12.5.2020 15:53

Sme tu na to aby sme si pomáhali ,budeme radi ak sem dáte aj foto vášho zaiste pekného akva

12.5.2020 17:00
milhaus

XXX.XXX.8.19

omlouvám se za kvalitu, pro představu snad stačí... při vyšší teplotě bude zřejmě rostlin méně

12.5.2020 19:06

Veľmi pekne

13.5.2020 15:36
MiP

XXX.XXX.215.94

milhaus napsal(a):
omlouvám se za kvalitu, pro představu snad stačí... při vyšší teplotě bude zřejmě rostlin méně

28°C běžné rostliny normálně ustojí, tolik máme přes léto v akvárku taky. Jak jste zmiňoval červené neonky, ty jsou v pohodě. Dále skaláry, bez problémů to snesou. Můžete zkusit i Labeo bicolor nebo frenatus, případně tetry černé, SAE. Obojí máme a drží se celkem ok.

30.9.2020 21:54
buster-1

XXX.XXX.99.21

Kromě kaprovitých (parmičky) to snesou všechny ryby ale musí být nádrž hodně prokyslicovana .Já sem kvuli rejnokum zvýšil teplotu z 25 na 29 až 30 a absolutně to ostatním rybám nevadí ale mám těsně pod hladinou hlavu od atmana která dává 2000 litrů za hodinu takže mám v akváriu proudění jak v řece.Díky tomu mám velmi vysokou hladinu kyslíku v akvarku.Krome rejnoků mám kostliny floridský Antenovce Lima piraně plodożravé skaláry herosy péřovce pilohřbetce arowanu a vlastně v tyhle teplotě mam i parmičky červenoploutvý takže kaprovitý a snášejí to skvele ale hladina se mi hejbe jak horskej potok proto je ve vodě rozpuštěno hoooodne kyslíku.

2.10.2020 22:05
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Co labyrintky?

4.10.2020 17:36
buster-1

XXX.XXX.99.21

Labyrintky v pohodě už proto že umí dýchat z hladiny.

4.10.2020 17:45
buster-1

XXX.XXX.99.21

Kdyż už jsme u labyrintek tak velmi zajímavá labyrintka je Ostnovec leopardí nádherná ryba která se dá krmit masem i ančovičkami.Běžný akvarista zná pod pojmem labyrintky jenom čichavce,rájovce,Bety .Úžasná je i gurama neboli çichavec obrovský ale tam to chce nádrž aspoň 500 až 3000 litrů.

4.10.2020 17:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

buster-1 napsal(a):
Labyrintky v pohodě už proto že umí dýchat z hladiny.

Proto je navrhuju, betta dá s přehledem přes 30 stupňů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík