Renata1983

XXX.XXX.104.252
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, dostala jsem jako dárek dvě samičky Bety bojovnice, jedna větší, druhá menší - červená...je možné, že ta větší okusuje té malé chudince ploutve? A proč to dělá? Žere jak o závod, dostává pravidelně a sní toho mnohem víc, než ta malá chudinka, kterou musím krmit zvlášť, aby se k jídlu vůbec dostala...děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hodilo by sa foto oboch bojovníci,bojovníce si možno nastavujú hierarchiu ,aké veľké máte akvárium,ste si istá že obe sú samice,ak by sa dalo tak odfoťte aj akvárium ako celok
Dobrý den. Možné to je. Proč to dělá? Betta splendens není v rámci svého druhu snášenlivá ryba, jak napovídá její český název (= bojovnice pestrá)... Je klidně možné, že jedna druhou zabije. Na pohlaví zas tak nesejde. Je to spíš kus od kusu. Některé se snesou jiné nikoliv.
Ryby je buď nutno trvale rozdělit nebo mít dostatečně velké, hustě zarostlé akvárium.
Renata1983

XXX.XXX.104.252
Děkuji všem za odpověď, myslím, že podmínky mají ideální, topítko ve vodě, filtraci, kameny, rostliny, prostě všechno...akvárko velké...tak já to vyfotím a příště bych zase poprosila o radu.
Renata1983

XXX.XXX.207.65
...tak posilam foto, tu malou cervenou chudinku jsem nechala v akvarku, myslim, ze je ji dobre, nemusi pred nikym utikat a tu dravou sem separovala, ale je mi ji lito. Ted co s tim? Ma ta mala cervena podle Vas na sobe znamky nejakeho nasili, je te ocas a ty ostatni ploutve okousany?

Su trošku ohrozené ale bojovníce majú neuveriteľnú schopnosť regenerácie do pár dní bude mať plutvy zocelene
Ak chcete choďte do predajne a spitajte sa či vám nevymenia bojovnicu za inú ,možno budete mať šťastie na ochotného predajcu a vymení ju bez problémov

Prepáčte malo tam byť ohryzene ,nie ohrozené
Renata1983

XXX.XXX.207.65
Dekuji za odpoved...a jsou to obe dve samicky?

Áno máte dve samicky