Krevetka halocaridina rubra

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2020 07:27
KrálíkREX

XXX.XXX.83.22

Jak udělat brakickou vodu pro Krevetky halocaridina rubra, a jde tento druh chovat bez filtru a jiné techniky

23.5.2020 16:19
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.225.205

KrálíkREX napsal(a):
Jak udělat brakickou vodu pro Krevetky halocaridina rubra, a jde tento druh chovat bez filtru a jiné techniky

používám vodu z osmozy a smíchám jí se solí pro mořská akvária, to je základ, po té je nutné akvárium nasvítit aby se tvořila mikrořasa, kterou se krevetky živí, chovatel jim potravu nedává, žerou ty řasy, které si samy pěstujou. voda se jim nikterak nemění, pouze se doleje odpar, to znamená dolít neosolenou osmotickou vodu, vzduchování ani filtr se nepoužívá, jednou nebo dvakrát do roka se jim může malé množství vody vyměnit ale v případě že se voda téměř neodpařuje, jinak se voda nemění nikdy, postačí dolití té odpařené vody, je dobré vytvořit množství úkrytů z drobnějších kamenů

23.5.2020 19:27
KrálíkREX

XXX.XXX.83.22

Luboš Jedlinský napsal(a):
používám vodu z osmozy a smíchám jí se solí pro mořská akvária, to je základ, po té je nutné akvárium nasvítit aby se tvořila mikrořasa, kterou se krevetky živí, chovatel jim potravu nedává, žerou ty řasy, které si samy pěstujou. voda se jim nikterak nemění, pouze se doleje odpar, to znamená dolít neosolenou osmotickou vodu, vzduchování ani filtr se nepoužívá, jednou nebo dvakrát do roka se jim může malé množství vody vyměnit ale v případě že se voda téměř neodpařuje, jinak se voda nemění nikdy, postačí dolití té odpařené vody, je dobré vytvořit množství úkrytů z drobnějších kamenů

Moc děkuji za odpověď a mám ješté dotaz jaké rostliny do krevetkaria a jaký substrát

24.5.2020 07:58
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.225.205

Rostlinky jsou zbytečné, tam kde jsou krevetky rostou jen řasy, pokud přece tam nějakou rostlinu chcete, slanou vodu vydrží ten běžný anubias, substrát volit nějaký velmi jemný

24.5.2020 08:00
KrálíkREX

XXX.XXX.83.22

Četl jsem že se má do krevetkaria dávat Drcený korál a lávové kameny je to pravda?

24.5.2020 09:44
začátek

XXX.XXX.4.22

Mám Lávu a vše dobré,rostliny v ní rostou lépe jak v písku čí štěrku,kam musim dodávat železo.Lávu je třeba dobře proprat a tim jí zbavit prachu(kalu).

Přidejte reakci

Přidat smajlík