OndraSeda

XXX.XXX.89.181
Dobrý den, moje betta se skoro nehybe a pořád u hladiny. Vypadá to, že je u zadní ploutve trochu nafouklá. V tom samém akvárku už jsem bettu měl cca 3 roky. Je to 20l je tam filtr i topení(26°C), vodu měním jednou za měsíc ( cca 1 třetinu). V akváriu je jedna umělá a jedna hodně rozrostlá živá kytka( název nevím) a jedna taková skalka jako schovka pro sumecky. Nic jsem od předchozí betty neměnil. Mám teď novou něco přes měsíc a už vypadá na umření. Někde jsem četl že to může být problém s měchýřem. Je jak nafouklej balónek pod vodou, vždy když trochu plave na dno tak hned jak přestane machat ploutvemi tak se otočí zadkem k hladině a jde sama od sebe rychle nahoru. Půjde to ještě nějak zachránit?
Dobrý den, pokud ji to táhne ode dna k hladině evidentně bez jejího přičinění, může to být problém s plynovým měchýřem nebo spíše nějaký problém ve střevech, která jsou nafouknutá plynem. Záchrana je v tomto případě asi nemožná. Nekrmíte ji granulemi? Je možné, že nebyla zvyklá na vaše krmení a neustála to. Já granulím obecně moc nevěřím a nechávám je před krmením nabobtnat, pak až je dávám rybám.