Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
mám otázku: přemýšlela jsem o chovu krevetek v akváriu. Již jsem si o péči o ně hodně přečetla na různých internetových stránkách a asi bych se o ně postarala, ale jsem začínající chovatelka a tak když si s něčím nevím rady, tak se zeptám svého otce, jakožto docela zkušeného akvaristy, ale tentokrát jsem po jeho odpovědi moudřejší nebyla. Řekl mi, že s nimi má takovou zkušenost jako já -žádnou.
A abych se konečně dostala k pointě, mám akvárium ve kterém chovám ancitruse a paví očka(zivorodky, gupky....) a zajímalo by mě jestli se s nimi snesou.
Předem díky za odpověď a pěkný den
Zkušeností ohledně ancíků nemohu sloužit. Nicméně soužití krevetek a pavích ok je v mém akváriu zcela bezproblémové. Sem-tam sice nějaká gupka slupne čerstvě narozenou příliš odvážnou krevetku, krevetí populaci se však celkově daří dobře a neustále se rozrůstá (až moc). Akvárium mám hodně zarostlé a speciálně pro krevetky je v něm velký trs jávského mechu, aby se měly kde schovat.

Dobrý den,
děkuji mockrát za radu

Ahoj, krevetky jsem mel v celkem malickych nadrzich (21 a 26l) se stikovci prstencitymi, zivorodkami P. wingei (endlerka), nebo i malickymi tetrickami, ty sly ve vetsi velikosti do spolecenske nadrze. Bez substratu, jen velke kameny, koreny a rostliny. Pro zacatek jsou vyborne Neocaridina 'red cherry', jen maji dost mladych a ne vsechny jsou pekne vybavene..

Děkuji mnohokrát rady moc mi to pomohlo, asi si krevetky poridim...
Jediné co jsem se zatím nedozvěděla je jestli se snesou s ancitrusem. Tak kdyby měl někdo nějakou zkušenost tak budu ráda za odpověď

Ancistrus jim neublizi, neni to dravec, jen mu vyhovuje, dospelemu, vetsi nadrz, okolo 60 l a vice...

Děkuji mnohokrát za rady. Mám dvacelilitrove ale jen prozatím. Už mám objednané 105 l akvárium, takže čekám až dorazí abych ho mohla zařídit a nechat zabehnout. Takže myslím že nebude problém:)
Proč chcete tak moc toho ancistruse? Já bych ho ke krevetkám nedával hlavně z toho důvodu, že ho budete muset asi přikrmovat a bude konkurovat krevetkám hlavně zamlada. Takové to, že ancistrus čistí skla, není úplně pravda.
Jinak co se týká krevetek, ideální by bylo si sehnat nějaký druh od chovatele, který má stejnou vodu, předpokládám, že bydlíte v bytě a nemáte vlastní studnu.
Pak máte i velkou šanci, že se budou krevetky dobže množit.

Dobrý den,
ancistruse už mám a nerada bych se ho vzdala protože je to ryba kterou mám ráda už od malička a jen tak mimochodem v bytě nebydlím. Bydlím na Vysočině v rodinném domě a studnu na zahradě skutečně mám:) nepouzivam ji sice jako kohoutkovy zdroj vody, spíše na zalévání záhonů apod, ale popravdě mě nikdy nenapadlo touhle vodou napoustet akvárium:D, takže mnohokrát děkuji za radu. Víte, jak už jsem psala nejsem nejzkušenější akvarista, chovala jsem vždy jen zivorodky právě s ancistrusem u dna:) takže bych ráda zkusila něco nového;). Ještě jednou moc děkuji za rady
Ok, pokud už ho máte, tak můžete nechat, co se týká vody, tak raději brát z kohoutku, tam by měla být větší stabilita ve vlastnostech vody.
Berte to tak, že krevetky ty malé obyčejné jsou vesměs z říček s proudící a okysličenou vodou, takže i v akváriu by měla být voda čístá, takže těch rybek raději méně. Pokud budete dávat filtr, tak ideálně s větším povrchem, aby to nasávání vody bylo slabé a ktevety nebyly nataženy do filtru. Já jsem u krevet míval filtr vlastní výroby, malé čerpadlo a před ním větší kus biomolitanu. Nejméně náročné se mi jeví krevetky Red cherry, ale časem ztrácejí barvu, pokud se to neselektuje.

Výborná rada, mnohokrát děkuji