Skalára bez samce klade jikry

Skalára amazonská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2020 14:35

Dobrý den,

mám skaláru-samici. Bohužel mám jen jednu z důvodu nedostatečné velikosti akvária. A mám ohledně ní otázku. Začala, i když nemá partnera, klást jikry na stěnu akvária. Jinak se chová úplně přirozeně - chrání svá "mláďata", normálně jí apod. Jen jí chybí jedinec opačného pohlaví.
Nejradši bych ji darovala někomu, kdo má velké akvárium nebo třeba i nějakému chovateli, který by jí splnil "touhu stát se maminkou" :) Protože mi přijde, že by se u někoho jiného ve větším akváriu měla lépe.

Tak by mě zajímalo, zda je toto chování normální .
Předem díky za Vaše názory.

24.7.2020 18:49
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Jestli to akvárium není úplně miniaturní, tak jí samce pořiďte. Jednomu páru postačí i 40 x 40 x 40 cm. Samozřejmě větší a vyšší akvárium je lepší.Pokud by se pak vytřeli, je někdy lepší akvárium částečně zakrýt, pokud je na frekventovaném místě.

24.7.2020 22:40

Děkuji mnohokrát za radu. Jen mám ještě dvě otázky:
1. Zda si mohu pořídit samce mladšího než je samice
2. By mě zajímalo komu udání tolik rybek😂

24.7.2020 23:30
tomvoj

XXX.XXX.142.190

No myslím že to nebude tak jednoduché, bylo by lepší sehnat už podobně velkého samce a hlavně nevím jestli poznáte na sto procent samce u mladších ryb.
Odchov taky není úplně snadný, záleží i na vodě, jestli se vám budou jikry dobře vyvíjet. No a pak samozřejmě krmení potěru, a další.

25.7.2020 13:05

Aha. No a myslíte že bez samce jí bude dobře? Protože nevím zda takového samce sezenu...

26.7.2020 21:01
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Myslím si, že varianta, že jí toho samce nebudete shánětt není špatná. Má to totiž i rizika, že si něco zavleřete do akvárka. Já jsem brat akvariatuku hlavně tak, že je dobré nejen ryby chovat, ale se i pokusit o odchov, což je vlastně potvrzením, že se druhu podařilo vytvořit vhodné podnímuky nejenom pro přežívání.

26.7.2020 21:11

Tak mnohokrát děkuji, asi ji zatím samce shánět nebudu. Jen kdyby kladení jiker opakovala často, tak se asi po nějakém podívám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík