Bojovnice pestré samičky

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kristýna.

27.7.2020 18:22
Kristýna.

XXX.XXX.156.35

Dobrý den, mám 2 samičky, ale jedna je na tu druhou agresivní! Je nutné je rozdělit? 🤔

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2020 16:59

Jak máte velkou nádrž?

29.7.2020 10:03
jicha.pavel

XXX.XXX.172.183

Neříká se jim bojovnice pro nic za nic...
Pokud je agrese výrazná, určitě doporučuji rybky oddělit. 2 kusy nejsou k trvalému soužití ideální a je jedno, že jsou to samičky. Bojovnice není skupinová ryba a je zkrátka dobré tento fakt akceptovat. Soužití s jinými rybkami ve společenské nádrži problém nebývá, pokud se správně volí druhy, ale bojovnici bude v nádrži vždycky nejlépe jedné.

Mrkněte na tyto články, mohly by pomoci:
https://www.nanofish.cz/vzdelavaci-okenko/serie-clanku-o-bojovnicich--b--splendens/

3.8.2020 15:32

Úplně souhlasím

bizon2020

12.1.2021 10:13
bizon2020

XXX.XXX.181.40

Tak s tím souhlasit nemohu. Bojovnice jsou celkem mirumilovné. Je to podle osobnosti rybky. Zaleží na velikosti akvária a druzích ryb s kterými bojovnici chováme nesmí mít velké ploutve a pestře zbarvené (vidí v tom konkurenci)
Š.L

26.7.2021 21:55
MarcaLenka

XXX.XXX.243.86

Rozhodně je oddělte. Samice se doporučují chovat v akváriu po minimálně 3-4, aby si vytvořily hierarchii a navzájem se nenapadaly. Také musí mít spoustu živých rostlin a úkrytů, aby se měly kde schovat. A samozřejmě musí být ve velkém akváriu, aby před sebou měly kam "utéct". Jak velké akvárium máte?

27.7.2021 07:56

MarcaLenka napsal(a):
Rozhodně je oddělte. Samice se doporučují chovat v akváriu po minimálně 3-4, aby si vytvořily hierarchii a navzájem se nenapadaly. Také musí mít spoustu živých rostlin a úkrytů, aby se měly kde schovat. A samozřejmě musí být ve velkém akváriu, aby před sebou měly kam "utéct". Jak velké akvárium máte?

Asi vám uniklo, že 3 - 4 samice se doporučují v přítomnosti samce, ne když je chováte samotné. Hierarchii si neutvoří, nejsou to skupinové ryby (a nejspíš ani ty ji nemají). A opět odpovídáte s křížkem po funuse.

27.7.2021 12:58
MarcaLenka

XXX.XXX.243.86

Jakoby já nevím kde hledáte informace vy, ale já si čtu diskuze a výzkumy z jiných zemí a kolem roku 1950 se dělala studie na samice bojovnic ve které se ukázalo, že si hierarchii tvoří a mohou to být pouze samice v akváriu. Doporučuje se to ovšem jen zkušeným akvaristům protože tam i přes to mohou být boje 🙏

27.7.2021 13:21
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

MarcaLenka napsal(a):
Jakoby já nevím kde hledáte informace vy, ale já si čtu diskuze a výzkumy z jiných zemí a kolem roku 1950 se dělala studie na samice bojovnic ve které se ukázalo, že si hierarchii tvoří a mohou to být pouze samice v akváriu. Doporučuje se to ovšem jen zkušeným akvaristům protože tam i přes to mohou být boje 🙏

Tak to mi promiňte, studie z roku 50... možná tehdy to byla pravda - nejspíš u ryb přímo z přírody, ale dnes... vše je odchováno uměle, samice nemají hierarchii.
Při dovozech samic, které se dováží z Asie, se dávají v počtu 50 ( 100l ) a nebo 100 (200l) - samozřejmě musí být rychlý odbyt.
Možná v akváriu při malých počtech by to mohlo nastat, ale tomu moc nevěřím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík