Ddan10

XXX.XXX.150.5
Dobrý den,
včera 4.srpna jsem založil 54l akvárium a udělal se mi tam takový mléčný zákal viz fotka kterou přikládám.
Proto bych se chtěl zeptat: muže to být nálevník? Nebo je to normální ? Pokud to jen nálevník jak nejlépe se ho zbavit?
A pokud to Nálevník není co by to mohlo být? A jestli je to normální po založení akvária, za jak dlouho to zmizí ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
já jsem si s tím dříve taky nevěděla rady, potom mi ale moje teta - bývalá veterinářka a akvaristka řekla že to je způsobeno chlorem obsazeném ve vodě, který se musí ustalit a v akváriu se musí vytvořit určité bakterie, ktere to regulují. Mně to zhruba za den zase zmizelo.
Takže bych neřekla že to je nalevnik.
S úplnou jistotou Vám to ale neřeknu.
Zkuste počkat alespoň den a uvidíte
Ddan10

XXX.XXX.150.5
Děkuji moc za radu, uvidím zítra.
Možností je více, ihned po napuštění to může být chlórem, ten za pár hodin vyprchá. Zákal mohou udělat třeba i hnojivé jílové kuličky, co někde čumí ze dna. A nebo je to nálevník, známka zatím nedokonalé nitrifikace. Takže max. můžete nalít bakterie a nebo to nechat přirozeně namnožit. Ryby vkládejte pozvolna až za cca měsíc, kdy NO2 bude nulové a NO3 zvolna poroste. Nevím, co plánujete za ryby, ale pro většinu běžných máte kytiček málo, přidala bych.