Umírající Betta - sešlost věkem nebo onemocnění?

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fibany

4.9.2020 14:03
Fibany

XXX.XXX.237.170

Dobrý den,
bohužel to vypadá ze mi umírá muj betak. Jak poznám přirozenou smrt věkem? Dá se to vůbec poznat? Jde mi o to ze ho mám přes dva roky, nevím jak starý byl při pořízení. Akvárium mám sice 7l, ale je tam filtrace, vzduchovani, stala teplota, živé rostlinky i světlo. Betak byl velice vitální (krásné ploutve, jedl a byl aktivní) dnes ležel na dne. Sem tam trhavy pohyb a akorát roztahoval zabry. Na sobe nemá žádné známky nemoci. Teď už vypadá ze nedycha. 😢 po zjištění chování jsem ho prelovila do jiné nádoby.
Prosím jen informaci zda se mohlo jednat o úmrtí na staří, nebo jsem přeci jen něco zanedbala.
Předem dekuji

4.9.2020 16:40
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak mohl umřít věkem, ale sedm litrů je prostě málo. Když se podívám na tu užranou zadní ploutev, tak kvalita vody asi taky nebyla optimální, což prostě není divu. Vzduchování u betty je zbytečné, topítko potřebné, džungle rostlin nezbytná. Tohle do 7 litrů, obávám se, nenarvete. Taky by se ryba možná ráda pohnula, ne mávla ploutvemi a rozbila si čumák o sklo. Bettu od 20 litrů výš.

5.9.2020 22:06
juhaj

XXX.XXX.164.121

Přežil 2 roky. Paráda. V takových podmínkách přežije většinou jen měsíce. Měla jste štěstí na opravdu silného jedince. Však co by chtěl, 7 litrů, to je ráj.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík