Ancistrus - přikoupení nového jedince?

Ancistrus sp. (Krunýřovec)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2020 12:49

Dobrý den,
chci se zeptat: mám asi dva roky ancistruse (samici) a donedávna jsem ji měla v malé nádrži pro více jedinců, až asi před dvěma měsíci jsem si pořídila 80l akvarium, založila ho a asi před 3 tydny přestěhovala ancistruse. A říkala jsem si že bych ji pořídila společnici ale obávám se jestli by se snesli, protože jsem četla že pro chov páru musí být od malička spolu.
Předem díky za reakce

10.9.2020 23:45
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Klasičtí ansitrusi sp. nebo modří nejsou nijak výrazně agresivní, navíc je to celkem běžný druh a samce asi seženete i odpovídající velikosti, v akváriu 80l bych se samce přidat nebál, to spíše možnému zavlečení nemoci, raději dát nové ryby vždy do karantény.
Do akvária dejte nějaký kořen nebo vhodnou keramiku pro krunýřovce, v nouzi i květináč s uraženým dnem nebo plastovou / novodurovou trubku.
Poznámla: V dobře zavedeném akváriu se ancistrusi i rozmnoží. Pro mladé je důležíté nízká NO2 a NO3, potravu si najdou v detritu a řasách v akva. Stačí ryby už tak moc řasy nemusí a je dobré je krmit i třeba mraženým planktonem.

11.9.2020 18:44

Díky za reakci, asi zatím nikoho dalšího pořizovat nebudu (popravdě bych je ráda zkusila rozmnožit ale z osobních důvodů nemohu), jen mě tak napadlo zda li bych k ní mohla pořídit další samici?

Díky za odpovědi

11.9.2020 19:00
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Druhá samice stejného druhu není problém. Ale raději větší samici, aby z mladé "samice" nevyrostl samec. Každá ryba by pak měla mít možnost svého úkrytu.

11.9.2020 19:03

Děkuji mnohokrát;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík