Dobrý den, cca před měsícem jsem založila akvárium 54 l, neonky 14 ks, ancistrus, beta (tu už mám dlouho). Asi do týdne se na jedné rybičce objevil bílý vystouplý útvar, vypadá to jako klíště/beďar, je to ohraničené a vyrůstá to mezi šupinami, koupila jsem po poradě s prodejcem multimedical, pomalu to zmizelo, za týden to bylo na jiné rybičce, zase to zmizelo, a teď před dvěma dny jsem to zpozorovala na dvou rybkách, na jedné byly dva. Ryby se chovají normálně, žerou, nikde se neotírají. Nemá někdo tušení, co to je a čím to léčit? Jinak vodu maji momentálně teplejší, bylo tu hodně horko. V té prodejně, kde jsem neonky i rostliny koupila, o ničem takovém nevěděli, přitom jsem založila akvárium uplně nové, tak si říkám, že už musely být nakažené z obchodu
Krasavice Carevna
napsal(a):
Dobrý den, cca před měsícem jsem založila akvárium 54 l, neonky 14 ks, ancistrus, beta (tu už mám dlouho). Asi do týdne se na jedné rybičce objevil bílý vystouplý útvar, vypadá to jako klíště/beďar, je to ohraničené a vyrůstá to mezi šupinami, koupila jsem po poradě s prodejcem multimedical, pomalu to zmizelo, za týden to bylo na jiné rybičce, zase to zmizelo, a teď před dvěma dny jsem to zpozorovala na dvou rybkách, na jedné byly dva. Ryby se chovají normálně, žerou, nikde se neotírají. Nemá někdo tušení, co to je a čím to léčit? Jinak vodu maji momentálně teplejší, bylo tu hodně horko. V té prodejně, kde jsem neonky i rostliny koupila, o ničem takovém nevěděli, přitom jsem založila akvárium uplně nové, tak si říkám, že už musely být nakažené z obchodu
Krupička?
Krupička - nejčastěji v únoru, březnu. Je docela pravidelná zjara.
Na foto není vidět nic. Rozhodně krupička není putující.
Jakože - nic, něco, nic, dva ks...
Krupička začne jemně, slabě, nenápadně a postupně se zhoršuje,
promořuje, piditečky (posypáno krupicí) se zvětšují, mají to další a další kusy
a těm prvním to nemizí.
Multimedikal je dobrý lék, ale musí se jen vzduchovat, žádné filtrování.
Odkalovat dno, doplňovat odstátou vodu - ostatně to je v návodu.
Pokud dodržujete zcela, nedáváte nízkou dávku, tak snad jedině
ne plísně, ale breberky. Na to existuje jiný typ přípravku.
Tak multimedikal zase pomohl. A ještě mě napadlo, jestli to nemůže být teplotou vody. Máme místnosti na jih, takže teplota vody je klidně 27 °C, teď se to taky objevilo po pár dnech parna. V teplejší vodě se cizopasnici vyvíjí rychleji. Jaké breberky by to případně mohly být? Na fotce to moc poznat nejde, ale fotit neonky je trochu kumšt, když se pořád hýbou