"Mexický blešivec" (Hyalella azteca) - živé krmení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

2.10.2020 15:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.240

Je to nenáročný, rychle se množící druh, u nás zatím ne příliš rozšířený. Narozdíl od našich blešivců velmi dobře prospívá v akváriích. Zaujme svou mírumilovnou povahou a schopností požírat řasy, přičemž si poradí i s černou štětičkovou a žabím vlasem. Při vyšší hustotě populace akvárium brzy od řas vyčistí a řasy je třeba naopak dodávat! V takovém případě se Hyalella může pustit do akvarjních rostlin, ale škody jsou jen nepatrné, pěstované rostliny volí jako poslední zdroj potravy a ožírají je velmi pomalu, upřednostní zbytky potravy ryb.
Tento korýš je velmi tolerantní a dokáže se množit i v 5 litrové nádobě – neprospívají jen při pH pod 6 a upřednostňují tvrdší vodu.
Optimální teplota pro růst a rozmnožování je 20–26 °C.
V chladnější vodě je růst výrazně pomalejší, ale blešivci dosáhnou větších rozměrů. Krátkodobě snesou i teploty vyšší.
Čerstvě vylíhnutá mláďata měří asi jeden milimetr a velmi
rychle rostou, a brzy se začínají množit - ve věku asi 3 - 4 týdnů.
Mladé Hyalelly mohou sloužit i jako krmivo pro drobnější rybky, jako jsou endlerky atd.

Nevýhodou mexických blešivců je údajná schopnost predace mladých krevet a při větší hustotě tvorba specifického detritu vytvářeného konzumací řas.

https://rybicky.net/clanky/1814-blesivci-hyalella-azteca:-proc-tyto-drobne-korysky-chovat-a-na-co-si-dat-pozor
https://youtu.be/3FFSBlXYR7E

Neregistrovaný uživatel

2.10.2020 15:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.240

Podělte se prosím o zkušenosti s chovem 😀

2.10.2020 22:15
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Vypadají zajímavě, můžu se zeptat, kde jste je sehnal?

Neregistrovaný uživatel

3.10.2020 15:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.240

Dotaz napsal(a):
Vypadají zajímavě, můžu se zeptat, kde jste je sehnal?

Sehnat se dnes už dají, chce to hlídat inzeráty, občas se nějaký objeví...

3.10.2020 23:09
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Objednala jsem, uvidíme. Artemie se mi zdá více pracná, zkusíme tyhle krasavce. Strávníky budou miniryby do 2 cm vč. čtverzubců, jsem zvědavá, jak si s nimi poradí.

4.10.2020 08:04
Fernando

XXX.XXX.92.109

Dotaz napsal(a):
Objednala jsem, uvidíme. Artemie se mi zdá více pracná, zkusíme tyhle krasavce. Strávníky budou miniryby do 2 cm vč. čtverzubců, jsem zvědavá, jak si s nimi poradí.

Dobrý den, jaké máte čtverzubce? Jsou to moje nejoblíbenější ryby

Neregistrovaný uživatel

5.10.2020 09:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.44

Na obrázku porovnání samec x samice s vajíčky a detailní obrázky jedinců v páru.
https://youtu.be/8N3J7MrwJ4c

Rb

14.5.2021 10:48
Rb

XXX.XXX.2.132

Objednáno, už se nemůžu dočkat. Zajímalo by mě jestli se dají koupit i nějaké linie třeba ze severoamerické populace - pro osvěžení krve, přece jen všechny hyallely v Evropě podle mě už degenerují a jsou si tu všechny příbuzné.

Olekoman

23.5.2021 12:25
Olekoman

XXX.XXX.173.66

Mám taky objednáno. Jen se zeptám čím vším se dají krmit a jakou vodu. Z kohoutku nebo dešťovou? Četl jsem,že chtějí tvrdou.

Vojtechc

23.5.2021 15:27
Vojtechc

XXX.XXX.34.248

Olekoman napsal(a):
Mám taky objednáno. Jen se zeptám čím vším se dají krmit a jakou vodu. Z kohoutku nebo dešťovou? Četl jsem,že chtějí tvrdou.

Nejlepčí by byla voda ze zaběhlého akvária. Já používám vodu z bývalého lomu, nebo čistšího rybníka. dešťová je možná zbytečně moc měkká, ale nezkoušel jsem.
Ale ať použijete jakoukoliv vodu, nejvíc se jim daří v tzv, zelené vodě, která vám vvznikne např v zapomenutém černém kýblu na slunku. Občas jim do takového brčálu hodíte kousek salátu nebo řasy a blešivci se z toho mohou zbláznit, množí se v tom jak diví.
Jen to po zakoupení násady chce trpělivost, až jak se namnoží do určitého počtu, tak se teprve rozjedou.

Vojtechc

23.5.2021 16:16
Vojtechc

XXX.XXX.34.248

A jak se říká, je lepší nekrmit vůbec, než překrmovat. vypozorovat jaké množství stihnou do druhého dne sežrat a dávat jim třeba dvakrát, třikrát týdně pošpetce rybího krmení a tenoučký plátek okurky. Jak jich časem bude víc, budou žrát všechno jak kobylky.

Vojtechc

23.5.2021 18:07
Vojtechc

XXX.XXX.34.248

A taky je dobrý je rozdělit do různých míst, v různých nádržích a nádobách se podle umístění a podmínek různě množí a podle toho vypozorujete co jim sedí nejvíc.

Antonínín

3.8.2021 05:55
Antonínín

XXX.XXX.39.155

😱😱😱😱😱ještě nemate nic a už si komplikujete život......typicke pro nás Čechy. Hledát problémy,kde nejsou

3.8.2021 18:43
Dotaz

XXX.XXX.68.108

Kdo z nás přispívajících si komplikuje život? Všichni je už máme nejspíš doma, tak moc nechápu, na co narážíte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2021 11:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dotaz napsal(a):
Kdo z nás přispívajících si komplikuje život? Všichni je už máme nejspíš doma, tak moc nechápu, na co narážíte.

Ale to je jenom takový výkřik do tmy. Čas od času se objeví tu v jedné, tu v druhé sekci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík