Aník5

XXX.XXX.228.132
Dobrý den,
zakládám akvárium a procházím si atlasy ryb. Vypsala jsem si druhy, které se mi líbí a potřebovala bych od někoho zkušeného poradit, jak a kolik z nich, bych mohla namíchat do akvária. Akvárium klasický kvádr, objem vody po odečtení dekorace a substrátu cca 120l. Představovala bych si zhruba tohle osazení, ale asi je to moc. Poradíte? :-) 2x krunýřovec zlatý, 2x cichlidka agassizova, 1x betta, 2x hlaváč pustinný, 3x polozobánka malajská, 5x tetra krvavá závojová, 4x gavúnek wernerův, 4x nannostomus beckfordi, 4x neonka obecná závojová, 2x sewellia lineolata, 2x hrbohlavec africký. Na dospělé cm to vychází asi o něco víc než by mělo. Tak zvažuji co povyhazovat. Snažila jsem se vybírat ryby, co se mi vzájemně nesežerou, ale řídím se jen radami na netu, nemám zkušenosti...
No, neonky se obávám, že jich je do skupiny málo. Sewelie vyžaduje velice prokysličenou vodu, často je v akvariích proto i velký proud, aby se hladina hodně čeřila. To jde ale zase proti potřebám betty. Navíc opět je u Sewelií doporučováno aspoň 6 kusů ve skupině. Hrbohlavec je dle netu od 200 litrů. Další ryby a jejich nároky neznám, doporučuji u každé pročíst rybicky.net a zohlednit jak chemické parametry vody, nároky na prostor, na počet jedinců ve skupině, tak i ostatní doporučení.
https://rybicky.net/atlasryb/hrbohlavec_africky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevim, jestli je to jeste aktualni, ale neni to uplne stastna kombinace - hrbohlavec neni ani mala, ani pokojna ryba a hlavacum a drobnym cihlidkam by rychle vysvetlil, kdo je tam sef. Werneri jsou krasne, male a citlive rybicky, vhodne spis ke krevetam a mensim rybkam atd atd..