Uživatel s deaktivovaným účtem

herpetolog874
napsal(a):
Ahoj,
máte prosím někdo zkušenosti s krmením ancistrusů kuřecími srdci? A dáte mi prosím nějaké rady jak ancistruse stimulovat ke tření?
Děkuji
Já krmím srdci hovězími nebo prasečími bez nějakého účelu. Primárně je kupuju pro kocoury a rybičkám (momentálně mám tetry černé a jednoho ancistruse) je jednou denně podávám nastrouhané. Jenom pro můj dobrý pocit, aby měly maso.
Dobrý den. Ancíci se mi třou pořád sami od sebe. Nemyslím si, že by potřebovali nějaký speciální stimul. Aby jste pak nelitoval. Poprvé vás odchov nadchne, podruhé potěší a pak už nevíte co s tím...
Krmím je, krom obyčejného krmení pro ryby dna, treskou, patentkami a jiným mraženým. Pokud mám domácí okurky nebo jinou zeleninu bez chemie, tak jim taky dopřeju. Z kupovaného jim dávám listový špenát.
herpetolog874
napsal(a):
Dobrý den,
mohu se zeptat, jak velké máte akvárko a čím ancistrusy krmíte? Děkuji
Akvárium 200 litrů, z ryb Skaláry, ramirezky, nějaké tetry. Krmím živým a sušeným běžným krmivem, každý večer po zhasnutí světel hodím do vody pro ancíky jednu tabletku buď spiruliny nebo třeba tohle https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/krmiva-pro-ryby-a-krevetky/hikari-algae-wafers-20g
Ze zkušeností s ancíkama mám zjištění že se neradi vytírají v přítomnosti více samců..myslím že ideál je jeden samec a dvě - tři samice. K tomu dobře krmit, do akvárka dát nějaké vhodné úkryty..trubku, díru do kořene..a musí to vyjít. Dříve jsem se mladé snažil odlovit hned po rozplavání..někdy to byl problém, někdy se nechali krásně vyklepat z trubky - a choval ve cca 30 litrovém akva. Pak jsem je bud rozdal nebo prodal. Teď už to nedělám, nechávám je od mala ve společném akvárku, s každého vytření jich cca 10 přežije. Jednou za čas jich cca 20 vylovím..jde to těžko..:D a prodám nebo rozdám. V podstatě samec nepřetržitě sedí na jikrách..:-/