Dobrý den,
mám samecka bety a před par dny se mu “utrhla” ploutev a šly mu videt kůstky. Začala jsem mu casteji měnit vodu a dala jsem ho do většího akvária. Včera jsem si ale všimla, ze se to zhoršilo. Kolem hlavy má podivne šupiny. Teď už jsem si jistá, ze jde o nějakou nemoc. Pro jistotu jsem mu do vody kapla multimedical.
Budu moc vděčná za rady jak mu pomoci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

je to nemoc ze strašlivé péče
ukažte na více fotkách, v čem že ho máte?
větší akvárium znamená co? častěji měnit vodu znamená co?
No mám ještě 2 bety a všechny jsou v naprostém pořádku a o všechny se starám stejně tak nevím jestli je to zrovna ze strašlivé pece... bety už chovam celkem cca 5 let a nikdy žádná nemocna nebyla...
Casteji vyměňuju vodu znamená ze každý den vymenim 1/3 akvarka. Je ve 20 litrovem a v akvarku teď nemá nic, aby se o nic ještě víc neporanil protože jsem si původně myslela, ze ta ploutev je zranění a ze se to zahojí.
Dnes se to bohužel ještě zhoršilo tak nevím jestli nedelam něco spatne

tak vyfoťte, v čem bydlí ty ostatní bety. v čem bydlel tenhle.

ach jo, no, hlavně, že to má to veselé srdíčko
teplota vody? má to vaše akvárko dekl? jak často a jak přesně měníte vodu?

je ta květina aspoň živá?
Ano květina živá je. Pokud jste myslela, že mám ty 2 litrové betárka tak to fakt ne. Pokud by mu pomohlo být ještě ve větším mám i 75 litrové akvárko. A dekl k němu mám taky.Teplotu vody udržuju cca na 25 stupních. Vody jsem měnila asi každých 5 dní, ale ne všechnu, většinu. Vážně bych ocenila spíš nějakou radu nebo lék který by mu pomohl
LenkaMarcan
napsal(a):
Ano květina živá je. Pokud jste myslela, že mám ty 2 litrové betárka tak to fakt ne. Pokud by mu pomohlo být ještě ve větším mám i 75 litrové akvárko. A dekl k němu mám taky.Teplotu vody udržuju cca na 25 stupních. Vody jsem měnila asi každých 5 dní, ale ne všechnu, většinu. Vážně bych ocenila spíš nějakou radu nebo lék který by mu pomohl
Tak je tam málo rostlin, když pominu, že v tomto dně se jim dařit nebude, dále nevidím filtraci, předpokládám tedy, že kvalita vody nebude dobrá. Jak přesně probíhá ta výměna? Kolik vody měníte? Jak teplou tam zpět dáváte? Čím krmíte?
Tohle akvárko není pro bettu dostatečné.
Můžete zkusit vyměnit vodu a dolít stejně teplou, nekrmit, aplikovat Eshu 2000, teplotu zvednout nad 30 st., samozřejmě kryt!, vhodit houští rostlin, klidně nechat plavat, ať si do nich může lehnout pod hladinu. Houštím myslím aspoň zaplnit třetinu akvária rychle rostoucími rostlinami, když nemáte tu filtraci, aby se kvalita vody nezhoršovala.