Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Naďa11

24.10.2020 20:57
Naďa11

XXX.XXX.33.20

Dobrý den, poradíte mi prosím, chtěla bych malé akvárko jen pro šneky - jak ho vybavit? Stačí písek, rostlinky; je nutné vzduchování? Jaká minimální velikost? A ve finále - jaké šneky, aby byli nenároční a zárověň zajímaví? Díky za rady.

3.11.2020 20:10
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Jestli chcete nějaké malé akvárko na pozorování a jako dekoraci, tak podle mě potřebujete hlavně vhodné osvětlení, nějaké dobře rostoucí rostlinky, najít něco co se snese dohromady a trochu písku případně nějaký kořen, a jako šneky bych doporučil malé okružáky buď červené nebo i takové červené s tmavou kresbou (kotulka). Okružáci moc rostliny likvidovat nebudou a jsou odolní, dají se regulovat. Takže žádné vzduchování a topení není potřeba.
Já jsem svého času měl v chovných nádržích zajímavého šneka Marisa cornuarietis, ten je pěkný (alespoň podle mě), ale sežere všechny rostliny. Uklízel mi dno. Vynikal by v akvárku s nějakým kořenem, kameny apod. Je potřeba ho ale pak přikrmovat nějakým rostlinným krmivem a čistit vodu, je to trochu prasátko jako klasické ampulárie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík