alvas

XXX.XXX.11.60
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli existuje způsob jak si nechat od známého v Kanadě poslat pár jezírkových rostlin a pár vodních šneků třeba v pet lahvi. Nejraději bych si nechal poslat i potěr některých jeho rybek o své vnitřní nádrže, to by už by ale asi bylo příliš nákladné že? Nevyznám se v této problematice, ale nečekal jsem že to bude nějak složité nechat si poslat takovýto balíček.. cena bude asi také překvapivě vysoká :/
dobrý den
běžně se dají kupovat rostlinky a bezobratlí poštou ze zahraničí, s vyšší cenou za poštovné se samozřejmě musí počítač, rybky nelze zaslat poštou, ovšem moc vhodnou dobu na zaslání šneků a rostlinek jste si nevybral, ideální je pozdní jaro nebo brzký podzim kvůli vhodnějším teplotám, v létě je příliš horko a mohlo by to dopadnou špatně a na podzim a v zimě je nebezpečí chladných dnů. ryby se dají legálně zaslat například letecky, ale je to velmi složité a velice drahé, v létě jsem chtěl zaslat balíček ryb do usa ale cena byla okolo 12.000kč za jeden malý balík, poštovné za rostliny je ale mnohonásobně levnější, můžete si cenu vyhledat na stránkách české pošty.
alvas
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli existuje způsob jak si nechat od známého v Kanadě poslat pár jezírkových rostlin a pár vodních šneků třeba v pet lahvi. Nejraději bych si nechal poslat i potěr některých jeho rybek o své vnitřní nádrže, to by už by ale asi bylo příliš nákladné že? Nevyznám se v této problematice, ale nečekal jsem že to bude nějak složité nechat si poslat takovýto balíček.. cena bude asi také překvapivě vysoká :/
Dobrý den, obávám se, že bez potřebných dokladů vám to na celnici zadrží. Obecně se může jednat o invazní druhy. Doporučuji si nastudovat celní předpisy pro dovoz, abyste nebyl nemile překvapen. Minimálně by to muselo mít nějaké doprovodné papíry a vyřízené celní úkony na kanadské straně.
Pokud byste chtěl poslat rybky tak to musí jít letecky a to jsou opravdu vysoké částky.
alvas

XXX.XXX.11.60
tomvoj
napsal(a):
Dobrý den, obávám se, že bez potřebných dokladů vám to na celnici zadrží. Obecně se může jednat o invazní druhy. Doporučuji si nastudovat celní předpisy pro dovoz, abyste nebyl nemile překvapen. Minimálně by to muselo mít nějaké doprovodné papíry a vyřízené celní úkony na kanadské straně.
Pokud byste chtěl poslat rybky tak to musí jít letecky a to jsou opravdu vysoké částky.
To jsem se právě bál, že by s tím byly složité a zdlouhavé tahanice, zase tolik času bohužel nemám. Je to velká škoda