Konďór

XXX.XXX.130.184
Dobrý den
Prosím o pomoc.
Před nějakou dobou jsem založil akvárium a od té doby bojuji s ( řasou? ). Bujně se množí v hadičkách od filtrace a tím mi ji ucpávají. Po vyčištění akvária a filtrů jsem nucen pročistit i hadice k filtrů. Tato (řasa) vypadá jako krystaly nějakého minerálů a jsou čiré. Ven z hadiček od filtrace se dostanou jen po manipulaci z filtrem, kdy se do systému dostane vzduch.
Navíc mám dojem, že mi to odělalo filtr, protože se zmenšuje průtok vody.
Nevíte co to je a jak proti tomu bojovat?
Děkuji
začátek
napsal(a):
Prubněte chytré kvasinky, mají to v každé akvarijní prodejně a používají se i v čistírnách odpadních vod .Pozor nezaměnit za kvasinky používané do kompostu nebo bios stanic Dávají se do každého nově založeného akvárka i filtru ,nevzniká pak řasa.
Můžete sem hodit kdyžtak, prosím, odkaz na produkt? O chytrých kvasinkách v akvaristice slyším poprvé. Díky.
začátek
napsal(a):
Prubněte chytré kvasinky, mají to v každé akvarijní prodejně a používají se i v čistírnách odpadních vod .Pozor nezaměnit za kvasinky používané do kompostu nebo bios stanic Dávají se do každého nově založeného akvárka i filtru ,nevzniká pak řasa.
Správně se jedná o bakterije a ne kvasinky.
začátek
napsal(a):
Jedny bakterie jsou do bios stanic co vyrábí el a teplo, ty nejsou vhodné, ty do čistíren odpadních vod se mohou použít.Jinak stačí při zakládání akvárka použít vodu z již zaběhnutého.
A kde jste tu vhodnost vyčetla, máte nějaký zdroj? To mají být bakterie s nějakou enzymatickou aktivitou, které rozkládají organický materiál. Nějak nechápu, jak by měly pomoci s nitrifikací, když dle videa má být výsledným produktem odbourávání organické hmoty oxid uhličitý a voda. Plus teda co rostliny a živočichové, jaký efekt to má na ně?