Dobrý den,
včera jsem si domů dovezl 6 pavích oček (3holky a 3kluky) všechny vypadaly zdravě. Myslel jsem si že všechny tři samičky byly těhotné ale u té jedné si teď nejsem moc jist.. Dneska ráno začala být taková divná (pořád jenom polehávala a nechtěla plavat) Odpoledne se začala přetáčet na bok (někdy i na břicho) a plavat se snažila ale kvůli toho přetáčení nešlo. Hnedka mě napadlo jestli to nebude něco s měchýřem ale na internetu jsem nic nenašel.. Myslím si že není těhotná, ale spíš trochu nafouklá našel jsem něco se solným nálevem tak jsem to zkusil. do 700ml jsem ji dal 1lžičku soli a dal jsem ji tam na 5 min. Potom jsem ji dal do 3l nádobky aby nenakazila ostatní ryby. Do vody jsem ji kapl trochu preventanu a antiychtinu. Zatím se nijak nezlepšila tak nevím..
Pokud by jste někdo věděl co s ní, můžete napsat.. (pokud by jste chtěli, můžu poslat fotku)
Tom's Animals
napsal(a):
Ahoj chtěl bych se zeptat za jak dlouho vyrostou paví očka když se narodí
na tuto otázku neexistuje odpověď, záleží na velikosti akvária, potravě, teplotě vody, tyto faktory dokáží velmi ovlivnit růst a tím se liší i doba za kterou narostou do "prodejní" velikosti, ta může být od cca půl roku do 10 měsíců.
Rozdíl je v tom, jestli mluvíme o dospělosti pohlavní, nebo prodejmí. K pohlavní dospělosti gupek dochází již kolem 3 - 4 měsíce stáří a jako takovou ji příliš neovlivní velikost akvária. Teplota a krmivo částečně, neboť i zakrslé ryby mohou být pohlavně dospělé, tedy schopné rozmnožování. Co se týká prodejní velikosti, tam už nastává jiná situce, která je závislá na požadavcích a zvyklostech odběratelů a určitých trhů. Intenzivní růst je pak velmi ovlivněn vydatnou, kvalitní potravou, intenzivní výměnou vody, hustotou rybí obsádky. Např. u šlechtěných závojových forem pak kromě toho má velký vliv rozdílná teplota při odchovu, kdy při nižší teplotě kolem 22 - 24 st.C dochází při pomalejším růstu ve finále k vytvoření mohutnějších těl samců, kteří pak v pozdějším věku lepší zvládají pohyb s rozměrnou ocasní ploutví a opačný efekt slabých těl chovem ve vysokých teplotách kolem 27st.C