Betta bojovnice pestrá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Eliška89

8.1.2021 14:09
Eliška89

XXX.XXX.58.86

Dobrý den, chci poradit.Mám teď doma 1.den samce.Voda se trochu zakalila,a stále se vynořuje nahoru a lapá vzduch.Co by to mohlo být?

8.1.2021 14:30
_denise_

XXX.XXX.82.48

Bojovnice mají jiný typ dýchání, proto plavou k hladině, kde se nadechnou vzduchu. Takže vše je v pořádku :)

Eliška89

8.1.2021 14:50
Eliška89

XXX.XXX.58.86

_denise_ napsal(a):
Bojovnice mají jiný typ dýchání, proto plavou k hladině, kde se nadechnou vzduchu. Takže vše je v pořádku :)

Děkuji! Chtěla jsem se ujistit jelikož jsem četla že by mohla umřít.

bflm

8.1.2021 14:51
bflm

XXX.XXX.209.178

Umřít? Proč? Z čeho? Jakože když se nadechuje?

Eliška89

8.1.2021 15:17
Eliška89

XXX.XXX.58.86

bflm napsal(a):
Umřít? Proč? Z čeho? Jakože když se nadechuje?

Ne, četla jsem že je taková nemoc.Vynořuje se a málo jí.Což moje betta dělá tak jsem se chtěla jen zeptat a ujistit.Jelikož je to moje první ryba,a nemám ještě takové zkušenosti.

8.1.2021 15:30
akscha

XXX.XXX.28.99

Pokud chcete pro svoji bettu něco udělat, hlavně se podívejte, jestli máte vhodné akvarko :) pokud je v malém a nezařízeném, těžko Vám něco poradíme. Jinak samotné nadechování není problém, betty to dělají.

https://rybicky.wity.cz/bojovnice-pestra-aneb-myty-a-kecy-z-obchodu/

Eliška89

8.1.2021 16:04
Eliška89

XXX.XXX.58.86

akscha napsal(a):
Pokud chcete pro svoji bettu něco udělat, hlavně se podívejte, jestli máte vhodné akvarko :) pokud je v malém a nezařízeném, těžko Vám něco poradíme. Jinak samotné nadechování není problém, betty to dělají.

https://rybicky.wity.cz/bojovnice-pestra-aneb-myty-a-kecy-z-obchodu/

Děkuji za radu! :)

bflm

8.1.2021 17:22
bflm

XXX.XXX.209.178

No, tak jak už tady bylo řečeno, tak by se měly pravidelně nadechovat všechny bety, akorát, když mají málo kyslíku ve vodě, dělají to častěji, tak možná vám klesla jeho hodnota a začal se více nadechovat. A tím jedením bych se moc netrápila, dokud jí alespoň něco a vypadá normálně, klasicky mají bety spíše opačný problém, že neví, kdy přestat

8.1.2021 17:34
bflmp

XXX.XXX.209.178

Zdravím, to jsem pořád já, přihlásila jsem se...

Teď jsem si to pozorněji přečetla a koukám, že ho máte jenom den. V tom případě je to, že se vám zdá, že málo jí v pořádku. Může být ve stresu ze změny prostředí, dejte mu trochu času k té zakalené vodě, je to první rybka v akváriu? Jak dlouho už je napuštěné atd. prostě běží?

Eliška89

8.1.2021 19:24
Eliška89

XXX.XXX.58.86

bflmp napsal(a):
Zdravím, to jsem pořád já, přihlásila jsem se...

Teď jsem si to pozorněji přečetla a koukám, že ho máte jenom den. V tom případě je to, že se vám zdá, že málo jí v pořádku. Může být ve stresu ze změny prostředí, dejte mu trochu času k té zakalené vodě, je to první rybka v akváriu? Jak dlouho už je napuštěné atd. prostě běží?

Dobrý den, děkuji za všechny rady!Dnes jsme pořídili nové větší akvárium,a voda v něm už je v pohodě.To předchozí bylo nové ale dost malé a nevhodné.A vůbec jsem tam neměla živé rostliny jen kameny a umělé. Myslím že je to příčina té vody, už jsem i dokoupili živé a rybička vypadá docela spokojeně.🐠

8.1.2021 19:32
bflmp

XXX.XXX.209.178

A to jste ji tam dali hned? Na to pozor, nové akvárium by mělo být několik týdnů zařízené s vodou se vším a bez ryb, aby se tam vytvořila biologická rovnováha. Tak teď už asi nezbývá než doufat, že se nic nestane, ale pro příště. Hodně štěstí

8.1.2021 19:49
akscha

XXX.XXX.28.99

Ono je to asi jedno - pokud doted byl v nezarizenem bettarku, pohorsit si nemohl. Eliska muze prubezne menit cast vody (treba obden tretinu, vzdy temperovanou na spravnou teplotu) a snad si to dobre sedne. A mezi tim si idealne jeste neco nacist a pripadne vylepsit, aby se bettakovi opravdu darilo. Moc hezky serial o bettach je treba tady:

https://www.nanofish.cz/vzdelavaci-okenko/

A spoustu informaci a inspirace lze najit na rybicky.net.

Přidejte reakci

Přidat smajlík