Dobrý den,
myslím, že nejideálnější je chovat snášející se pár (když máte to štěstí a natrefíte na něj) nebo úplně samostatně. Tedy hodně záleží na velikosti akvária. Když si jich tam dáte na velikost nádrže příliš, s velikou pravděpodobností se časem navzájem pozabíjí, takže skupinu bych spíše nepořizovala (z vlastní zkušenosti, byli pořád a tím myslím opravdu pořád v sobě). A jestli chcete skupinu, tak bych počítala tak cca 30 l na jednoho a měla tam hodně úkrytů, když se tím řídíte, teoreticky by se měli snášet. Jinak toho, co bych tu o nich mohla napsat, je mnoho, už je pár let chovám, takže co Vás o nich ještě konkrétně zajímá?
A napíšu pár náhodných věcí, o kterých se někdy moc nemluví..
tak asi si nikde nepřečtete, že jsou to ničitelé akvária . S většinou ryb se nesnesou a zabijí všechny šneky. A jsou to masožravci, takže chov čtverzubců je za mě jeden veliký boj s řasou . V létě akvárko vypadalo trochu jako bažina.. v zimě to trochu ustane, ale pořád. Rostliny jsou pokryté zeleným povlakem. Dá se na to zvyknout, ale s největší pravděpodobností nečekejte, že budete mít akvárko jako ze škatulky . Ale třeba z hlediska nemocí jsou čtverzubci trpasličí podle mě skvělí . Ještě jsme s nimi neřešili žádné zdravotní problémy. A dala bych si pozor na to, že je musíte krmit buď mraženou nebo živou stravou.. granule prostě ignorují, i kdyby měli hlad, takže máme v mrazáku zásobu mražených komářích larev, mňam .
Souhlas bflmp. Jediný šnek, co to dá dlouhodobě, je neritina. Já u nich zase bojuju se sinicí. Chybí tam prostě cokoliv, šnek, krevety, co "poklidí". A u mě i co vyprodukuje dost dusíku na uživení kytek, musím dohnojovat sanytrem. Krmení je taky někdy otrava, protože jim prostě nejde něco nasypat, když člověk nestíhá, ale musí mít doma mražené, my chováme ještě grindal.
U nás se snáší s razborkami, galaxkami a pancéřníky malými.
Jsou roztomilí, ale už je nekoupím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anton003
napsal(a):
Dobře děkuji, chtěl bych se ještě zeptat jestli je možné soužití s krevetkami nebo je hned zlikvidují ?
Krevetky obecne v prirode lovi a u rybek mi zvladli za jednu noc kupirovat ploutve i dospelym cernym tetram 🙄
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tomáš Chlumský
napsal(a):
Ahoj chtěl bych si jednoho také pořídit ale nevím jestli se snese s čichavci perleťovými.
Mám akvárko 54l Neonky krevetky pancéřníčky a čichavce.
Už teď mi přijde dost přeplněné.
lombasidodar

XXX.XXX.71.151
Chci se zeptat, chci si pořizovat čtverzubce trpasličího a mám akvárium o velikosti 35 litrů. Kolik se mi jich tam vejde.?
D3ny10

XXX.XXX.242.171
Ahoj, chtěl bych se zeptat na chov čtverzubců. Mám v plánu si pořídit 54l akvárium a hodně rostlin, aby mohlo být bez filtru, je to pro tuto rybu ok? Představuji su koupit tak 4-5 ryb. Doporučíte mi jaké rostliny jsou pro ně ideální z vlastnil zkušenosti.
Děkuji.