Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2021 13:58
Snakeman2

XXX.XXX.134.119

Dobré odpoledne všem, chtěl bych se zeptat jak máte vyřešené CO2 do akvárií. CO2 v bombičkách kupovat nechci kvůli vysoké ceně tak jsem si vyrobil kvasnicové, ale to nevydrží dlouho.
Jaké jsou další možnosti? Popř. máte někdo zkušenosti s CO2 z kyseliny citronové a jedle sody?
Předem děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2021 20:49

Snakeman2 napsal(a):
Dobré odpoledne všem, chtěl bych se zeptat jak máte vyřešené CO2 do akvárií. CO2 v bombičkách kupovat nechci kvůli vysoké ceně tak jsem si vyrobil kvasnicové, ale to nevydrží dlouho.
Jaké jsou další možnosti? Popř. máte někdo zkušenosti s CO2 z kyseliny citronové a jedle sody?
Předem děkuji za odpovědi.

Nikdy jsem neřešila. A ani mě nenapadlo. Taky proč? Ryby potřebují kyslík.

15.1.2021 21:00
Dotaz

XXX.XXX.17.94

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nikdy jsem neřešila. A ani mě nenapadlo. Taky proč? Ryby potřebují kyslík.

Kvůli rostlinám. ;)

15.1.2021 21:07
Snakeman2

XXX.XXX.134.119

Zatím v akváriu nemám ryby a chci aby zarostlo, zatím dodávám CO2 z kvasnic, ale o tom píšou ze vydrží 7-14dni což mi přijde málo.

15.1.2021 21:56

Dotaz napsal(a):
Kvůli rostlinám. ;)

Tak to mě taky nenapadlo. Takže jsem to dělala špatně, když jsem měsíc nechala rostliny jenom tak v akváriu? S filtrem a topítkem. A pak přidala rybičky?

16.1.2021 08:57
Snakeman2

XXX.XXX.134.119

Záleží na tom jaké rostliny máte, jestli jednoduché na pěstování tak CO2 nepotřebujete.

16.1.2021 18:57
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to mě taky nenapadlo. Takže jsem to dělala špatně, když jsem měsíc nechala rostliny jenom tak v akváriu? S filtrem a topítkem. A pak přidala rybičky?

Nedělala, taky jedu low-tech, ale prostě pokud chce někdo náročnější rostliny a bujný vzrůst, tak dodává hnojivo, hodně světla a CO2. Je třeba to mít v rovnováze. Např. některé červené rostliny potřebují dost světla, tak tomu musíte adekvátně dodat výživu a CO2, jinak vám to neporoste.

Přidejte reakci

Přidat smajlík