Okousané ploutve samice Betty

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JeuneBettafilledivine

9.2.2021 18:56
JeuneBettafilledivine

XXX.XXX.94.235

Dobrý den. Od začátku října 2020 mám samičku Betty. V pátek jsem zakoupila další (cca 4m starou) samičku a samečka. V sobotu měla starší samička okousané ploutve a už se snažila všude před samečkem schovat, tak jsem samečka oddělila do jiného akvárka, aby si samička odpočinula. Od té doby skoro neplave, odpočívá mezi listy kytky nebo u dna. A přijde mi, že zadní část rybky stoupá k hladině, ale to by mohlo být tím že je lehčí tím okousanim? Mladší samička je úplně v pohodě. Mám samečka vrátit jestli si zvyknou a nebo už je nechat oddělené? Nebo oddělit Starší samičku a tu mladší nechat se samečkem v jednou akváriu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2021 19:01

JeuneBettafilledivine napsal(a):
Dobrý den. Od začátku října 2020 mám samičku Betty. V pátek jsem zakoupila další (cca 4m starou) samičku a samečka. V sobotu měla starší samička okousané ploutve a už se snažila všude před samečkem schovat, tak jsem samečka oddělila do jiného akvárka, aby si samička odpočinula. Od té doby skoro neplave, odpočívá mezi listy kytky nebo u dna. A přijde mi, že zadní část rybky stoupá k hladině, ale to by mohlo být tím že je lehčí tím okousanim? Mladší samička je úplně v pohodě. Mám samečka vrátit jestli si zvyknou a nebo už je nechat oddělené? Nebo oddělit Starší samičku a tu mladší nechat se samečkem v jednou akváriu?

Foto celého akvária? Jak je velké? A jak zarostlé?

9.2.2021 19:30
lada 4

XXX.XXX.86.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Foto celého akvária? Jak je velké? A jak zarostlé?

Nechte samečka odděleného,ad se může dát do pořádku samička.

JeuneBettafilledivine

9.2.2021 20:14
JeuneBettafilledivine

XXX.XXX.94.235

Akvárium je velké 20L a zarostlé není. Ale schovat se má kam.

9.2.2021 20:46

Akvárium je velké 20L a zarostlé není. Ale schovat se má kam.

To bych neřekla. Je to malé a nezarostlé.

9.2.2021 22:02
juhaj

XXX.XXX.164.121

Jen skromný dotaz. Pokud umíte napsat otázku sem, je takový problém si něco nastudovat před pořízením rybek?
Bez urážky, nemyslím to špatně, ale na netu je toho spousty a všude je upozornění, že 100l na 3 bety je minimum, aby se nepobily. Mě se samec a 2 samice zlikvidovali v 220l.

9.2.2021 22:11
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ale jestli Vám to bude fungovat ve 20l, klobouk dolů.

JeuneBettafilledivine

10.2.2021 01:05
JeuneBettafilledivine

XXX.XXX.94.235

Říjnu jsem takto rybky měla. Sameček stavěl hnízdo a nebyl žádný konflikt. Kdyby mi neumřeli na rozpad ploutví, tak je mám doteď. Červenou samičku jsem naštěstí podchytila včas a nemoc vyléčila. A myslím, že také záleží na povaze ryby. Některé si sednou a některé ne.

JeuneBettafilledivine

10.2.2021 01:41
JeuneBettafilledivine

XXX.XXX.94.235

Tak jak je mi bylo schváleno. Ryba se schovává buď na místo kde je teď a nebo do sasanky. Když jsem chtěla koupit nějaký "domeček", tak mi to rozmluvili že tohle bettam stačí.

10.2.2021 08:09
lada 4

XXX.XXX.65.181

Jednoduché , pokud je necháte v tomhle akvárku ( nevhodném ) tak o ně přijde te !! Je to akvárko tak pro jednu ,a pokud vám říkají že stačí jak je zarostlé .Nestačí nemají se kam ukrýt ,samce dejte do jiného ! A nechte ho tam nastálo ! Ale nejspíš bude každá rada marná a udělá te syto po svým . Nebo co obchodě doporučí i když nevědí ani o čem je řeč ......

10.2.2021 08:18

Tak jak je mi bylo schváleno. Ryba se schovává buď na místo kde je teď a nebo do sasanky. Když jsem chtěla koupit nějaký "domeček", tak mi to rozmluvili že tohle bettam stačí.

V obchodě vám schválí leccos, hlavně když prodají. A protože radí špatně, tak vám rybky budou hynout a vy si přijdete koupit nové. A vo tom to je. To akvárium je prostě pro 3 bety naprosto nevhodné ( a vlastně i pro jednu).

10.2.2021 08:27
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Teď budu hnusná, ale dvě ryby už jste oddělala nevhodným prostředím – ony neumřely na rozpad ploutví, rozpad ploutví se objeví, když máte špatné podmínky. Od té doby jste se evidentně nepoučila, vhodné prostředí pro betty vůbec nemáte. V každém článku je napsáno, že betty potřebují hustě zarostlé akvárium. Vy máte jednu umělou kytku a divíte se, že se teritoriální bojovné ryby, které na sebe vidí, napadají. Co si o těch rybách nejdřív něco přečíst, než je zavřete do ringu?!

10.2.2021 11:06
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ono je to taky o tom, že ryba stojí pár šušní, tak když chcípne, koupí se druhá. Narve se to do mrňavého akvárka, naprosto mimo potřebu ryb a když pojdou, můžou si za to sami, nevděčnice.
Teda, mimo dotaz, ale co vede lidi k tomu, dát si do sladkovodního akvária třeba Nema? Třeba na Facebooku ve skupinách jsou nově založená akvária s lebkou pirát
a, vraky lodí, ale, popravdě, ten Nemo je špice .
Jako 6 letá jsem dostala první elementku, ale ani v tom věku by mi to nenapadlo.

10.2.2021 11:40
bflmp

XXX.XXX.209.178

Domeček? Další kýčovitý nesmysl? Proč? Příroda neexistuje? Asi se Vám tohle umělohmotné akvárium líbí na úkor ryb, čemuž se upřímně divím (ale je to Vaše věc), ale prosím, poslechněte to, co Vám tady píší nebo si to tom něco nastudujte, nejsou to hlouposti...

10.2.2021 15:35
Dotaz

XXX.XXX.194.197

juhaj napsal(a):
Ono je to taky o tom, že ryba stojí pár šušní, tak když chcípne, koupí se druhá. Narve se to do mrňavého akvárka, naprosto mimo potřebu ryb a když pojdou, můžou si za to sami, nevděčnice.
Teda, mimo dotaz, ale co vede lidi k tomu, dát si do sladkovodního akvária třeba Nema? Třeba na Facebooku ve skupinách jsou nově založená akvária s lebkou pirát
a, vraky lodí, ale, popravdě, ten Nemo je špice .
Jako 6 letá jsem dostala první elementku, ale ani v tom věku by mi to nenapadlo.

Já proti bezpečným dekoracím třeba nic nemám, co člověk, to vkus, viděla jsem i zdařilé počiny třeba s celou "lidskou" kostrou a nevypadalo to blbě. Ale ten bazál musí být pro ryby nezávadný a tak nějak odpovídat jejich potřebám, tady teda třeba Nemo v houští živých rostlin, u tlamovců klidně lebka ve vhodném písku. V autorčině akváriu bohužel chybí ten absolutní základ včetně filtrace atd.

JeuneBettafilledivine

10.2.2021 16:56
JeuneBettafilledivine

XXX.XXX.94.235

No to snad nemyslíte vážně, že mi tu budete říkat, jestli se tam Nemo hodí nebo ne 😂 To akvárium má můj 4lety syn v pokojíčku. Ten určitě pozná rozdíl mezi mořskou a sladkovodní rybou 🤦 A další věc, kdybych se o ty ryby nezajimala, nechala bych je v jednom kulatém akváriu a sledovala jak se navzájem sežerou, takže než tady na mě pojedete ty svoje výplody tak si uvědomte, že žádný učený z nebe nespadl. Hanba vám, za vaše chování. Člověka ukamenujete a odsoudite kvůli prkotině 😅 Myslím, že jsem tady s vámi skončila, protože nemíním diskutovat s lidmi, co jsou pod mojí úroveň. Hezký den 👌🙈

10.2.2021 17:11
Dotaz

XXX.XXX.28.139

No to snad nemyslíte vážně, že mi tu budete říkat, jestli se tam Nemo hodí nebo ne 😂 To akvárium má můj 4lety syn v pokojíčku. Ten určitě pozná rozdíl mezi mořskou a sladkovodní rybou 🤦 A další věc, kdybych se o ty ryby nezajimala, nechala bych je v jednom kulatém akváriu a sledovala jak se navzájem sežerou, takže než tady na mě pojedete ty svoje výplody tak si uvědomte, že žádný učený z nebe nespadl. Hanba vám, za vaše chování. Člověka ukamenujete a odsoudite kvůli prkotině 😅 Myslím, že jsem tady s vámi skončila, protože nemíním diskutovat s lidmi, co jsou pod mojí úroveň. Hezký den 👌🙈

A co jste si tedy o těch rybách a akvaristice nastudovala vy? Vaše akvárium rozhodně není v současném stavu pro ryby ani vhodné a ani nezávadné. Nemyslím si, že se máte čím chlubit, když prezentujete toto. Pokud je vaší úrovní to, že absolutně kašlete na potřeby zvířat a chováte je OPAKOVANĚ v nedostatečných podmínkách, které ničí jejich zdraví a stojí je zbytečně život , tak se vaší úrovni opravdu nemám potřebu nijak přibližovat.

10.2.2021 17:29
bflmp

XXX.XXX.209.178

Víte, proč na Vás „zvýšili hlas”? Protože tady na ty rady úplně kašlete... tyhle ryby umřou stejně jako ty před nimi a to jen a pouze kvůli Vaší hlouposti... jak vypadá Vaše akvárium by nám bylo v podstatě jedno, kdyby jste si tak netrvala na svém a dala na rady lidí, co tomu určitě rozumí více než Vy... upřímnou soustrast, syn asi nebude úplně nadšený z neustále umírajících dalších a dalších ryb...

10.2.2021 18:48

A je to zase tady. Někdo se zeptá, my tady slušně odpovíme, že to dotyčný nedělá úplně správně, poradíme, jak to vylepšit...A zadavatel se urazí, protože on to přece dělá DOBŘE.

10.2.2021 19:23
juhaj

XXX.XXX.164.121

Já vám neříkám, že si tam nemáte dávat takovou a takovou dekoraci, to je Vaše věc, jen vyjadřuji svůj názor na mořské prvky v sladkovodním akváriu.
Co říkám, že Vaše akvárium je nevhodné pro Vámi zvolené ryby, které tím trpí a stresují se, ve finále to končí úhynem, to je co mi vadí daleko víc než Váš vkus.

Přidejte reakci

Přidat smajlík