JeuneBettafilledivine

XXX.XXX.94.235
Dobrý den. Od začátku října 2020 mám samičku Betty. V pátek jsem zakoupila další (cca 4m starou) samičku a samečka. V sobotu měla starší samička okousané ploutve a už se snažila všude před samečkem schovat, tak jsem samečka oddělila do jiného akvárka, aby si samička odpočinula. Od té doby skoro neplave, odpočívá mezi listy kytky nebo u dna. A přijde mi, že zadní část rybky stoupá k hladině, ale to by mohlo být tím že je lehčí tím okousanim? Mladší samička je úplně v pohodě. Mám samečka vrátit jestli si zvyknou a nebo už je nechat oddělené? Nebo oddělit Starší samičku a tu mladší nechat se samečkem v jednou akváriu?
Uživatel s deaktivovaným účtem

JeuneBettafilledivine
napsal(a):
Dobrý den. Od začátku října 2020 mám samičku Betty. V pátek jsem zakoupila další (cca 4m starou) samičku a samečka. V sobotu měla starší samička okousané ploutve a už se snažila všude před samečkem schovat, tak jsem samečka oddělila do jiného akvárka, aby si samička odpočinula. Od té doby skoro neplave, odpočívá mezi listy kytky nebo u dna. A přijde mi, že zadní část rybky stoupá k hladině, ale to by mohlo být tím že je lehčí tím okousanim? Mladší samička je úplně v pohodě. Mám samečka vrátit jestli si zvyknou a nebo už je nechat oddělené? Nebo oddělit Starší samičku a tu mladší nechat se samečkem v jednou akváriu?
Foto celého akvária? Jak je velké? A jak zarostlé?
JeuneBettafilledivine

XXX.XXX.94.235
Akvárium je velké 20L a zarostlé není. Ale schovat se má kam.

JeuneBettafilledivine
napsal(a):
Akvárium je velké 20L a zarostlé není. Ale schovat se má kam.
To bych neřekla. Je to malé a nezarostlé.
JeuneBettafilledivine

XXX.XXX.94.235
Říjnu jsem takto rybky měla. Sameček stavěl hnízdo a nebyl žádný konflikt. Kdyby mi neumřeli na rozpad ploutví, tak je mám doteď. Červenou samičku jsem naštěstí podchytila včas a nemoc vyléčila. A myslím, že také záleží na povaze ryby. Některé si sednou a některé ne.
JeuneBettafilledivine

XXX.XXX.94.235
Tak jak je mi bylo schváleno. Ryba se schovává buď na místo kde je teď a nebo do sasanky. Když jsem chtěla koupit nějaký "domeček", tak mi to rozmluvili že tohle bettam stačí.
Jednoduché , pokud je necháte v tomhle akvárku ( nevhodném ) tak o ně přijde te !! Je to akvárko tak pro jednu ,a pokud vám říkají že stačí jak je zarostlé .Nestačí nemají se kam ukrýt ,samce dejte do jiného ! A nechte ho tam nastálo ! Ale nejspíš bude každá rada marná a udělá te syto po svým . Nebo co obchodě doporučí i když nevědí ani o čem je řeč ......

JeuneBettafilledivine
napsal(a):
Tak jak je mi bylo schváleno. Ryba se schovává buď na místo kde je teď a nebo do sasanky. Když jsem chtěla koupit nějaký "domeček", tak mi to rozmluvili že tohle bettam stačí.
V obchodě vám schválí leccos, hlavně když prodají. A protože radí špatně, tak vám rybky budou hynout a vy si přijdete koupit nové. A vo tom to je. To akvárium je prostě pro 3 bety naprosto nevhodné ( a vlastně i pro jednu).
Teď budu hnusná, ale dvě ryby už jste oddělala nevhodným prostředím – ony neumřely na rozpad ploutví, rozpad ploutví se objeví, když máte špatné podmínky. Od té doby jste se evidentně nepoučila, vhodné prostředí pro betty vůbec nemáte. V každém článku je napsáno, že betty potřebují hustě zarostlé akvárium. Vy máte jednu umělou kytku a divíte se, že se teritoriální bojovné ryby, které na sebe vidí, napadají. Co si o těch rybách nejdřív něco přečíst, než je zavřete do ringu?!
Ono je to taky o tom, že ryba stojí pár šušní, tak když chcípne, koupí se druhá. Narve se to do mrňavého akvárka, naprosto mimo potřebu ryb a když pojdou, můžou si za to sami, nevděčnice.
Teda, mimo dotaz, ale co vede lidi k tomu, dát si do sladkovodního akvária třeba Nema? Třeba na Facebooku ve skupinách jsou nově založená akvária s lebkou pirát
a, vraky lodí, ale, popravdě, ten Nemo je špice .
Jako 6 letá jsem dostala první elementku, ale ani v tom věku by mi to nenapadlo.
juhaj
napsal(a):
Ono je to taky o tom, že ryba stojí pár šušní, tak když chcípne, koupí se druhá. Narve se to do mrňavého akvárka, naprosto mimo potřebu ryb a když pojdou, můžou si za to sami, nevděčnice.
Teda, mimo dotaz, ale co vede lidi k tomu, dát si do sladkovodního akvária třeba Nema? Třeba na Facebooku ve skupinách jsou nově založená akvária s lebkou pirát
a, vraky lodí, ale, popravdě, ten Nemo je špice .
Jako 6 letá jsem dostala první elementku, ale ani v tom věku by mi to nenapadlo.
Já proti bezpečným dekoracím třeba nic nemám, co člověk, to vkus, viděla jsem i zdařilé počiny třeba s celou "lidskou" kostrou a nevypadalo to blbě. Ale ten bazál musí být pro ryby nezávadný a tak nějak odpovídat jejich potřebám, tady teda třeba Nemo v houští živých rostlin, u tlamovců klidně lebka ve vhodném písku. V autorčině akváriu bohužel chybí ten absolutní základ včetně filtrace atd.
JeuneBettafilledivine

XXX.XXX.94.235
No to snad nemyslíte vážně, že mi tu budete říkat, jestli se tam Nemo hodí nebo ne 😂 To akvárium má můj 4lety syn v pokojíčku. Ten určitě pozná rozdíl mezi mořskou a sladkovodní rybou 🤦 A další věc, kdybych se o ty ryby nezajimala, nechala bych je v jednom kulatém akváriu a sledovala jak se navzájem sežerou, takže než tady na mě pojedete ty svoje výplody tak si uvědomte, že žádný učený z nebe nespadl. Hanba vám, za vaše chování. Člověka ukamenujete a odsoudite kvůli prkotině 😅 Myslím, že jsem tady s vámi skončila, protože nemíním diskutovat s lidmi, co jsou pod mojí úroveň. Hezký den 👌🙈
JeuneBettafilledivine
napsal(a):
No to snad nemyslíte vážně, že mi tu budete říkat, jestli se tam Nemo hodí nebo ne 😂 To akvárium má můj 4lety syn v pokojíčku. Ten určitě pozná rozdíl mezi mořskou a sladkovodní rybou 🤦 A další věc, kdybych se o ty ryby nezajimala, nechala bych je v jednom kulatém akváriu a sledovala jak se navzájem sežerou, takže než tady na mě pojedete ty svoje výplody tak si uvědomte, že žádný učený z nebe nespadl. Hanba vám, za vaše chování. Člověka ukamenujete a odsoudite kvůli prkotině 😅 Myslím, že jsem tady s vámi skončila, protože nemíním diskutovat s lidmi, co jsou pod mojí úroveň. Hezký den 👌🙈
A co jste si tedy o těch rybách a akvaristice nastudovala vy? Vaše akvárium rozhodně není v současném stavu pro ryby ani vhodné a ani nezávadné. Nemyslím si, že se máte čím chlubit, když prezentujete toto. Pokud je vaší úrovní to, že absolutně kašlete na potřeby zvířat a chováte je OPAKOVANĚ v nedostatečných podmínkách, které ničí jejich zdraví a stojí je zbytečně život , tak se vaší úrovni opravdu nemám potřebu nijak přibližovat.
Víte, proč na Vás „zvýšili hlas”? Protože tady na ty rady úplně kašlete... tyhle ryby umřou stejně jako ty před nimi a to jen a pouze kvůli Vaší hlouposti... jak vypadá Vaše akvárium by nám bylo v podstatě jedno, kdyby jste si tak netrvala na svém a dala na rady lidí, co tomu určitě rozumí více než Vy... upřímnou soustrast, syn asi nebude úplně nadšený z neustále umírajících dalších a dalších ryb...

JeuneBettafilledivine
napsal(a):
A je to zase tady. Někdo se zeptá, my tady slušně odpovíme, že to dotyčný nedělá úplně správně, poradíme, jak to vylepšit...A zadavatel se urazí, protože on to přece dělá DOBŘE.
JeuneBettafilledivine
napsal(a):
Já vám neříkám, že si tam nemáte dávat takovou a takovou dekoraci, to je Vaše věc, jen vyjadřuji svůj názor na mořské prvky v sladkovodním akváriu.
Co říkám, že Vaše akvárium je nevhodné pro Vámi zvolené ryby, které tím trpí a stresují se, ve finále to končí úhynem, to je co mi vadí daleko víc než Váš vkus.