Bojovnice a krevetky trpasličí

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2021 23:20
ŽHAKzvířata

XXX.XXX.252.215

Dobrý den,
zajímalo by mě jestli mužů nechat bojovníci a krevetky trpasličí v jednom akváriu. Jestli je třeba nebude chtít bojovnice sníst nebo jestli to pro krevetky nebude až moc stresové.
Děkuji.

12.2.2021 23:55
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Mně bojovnice krevety žrala.

14.2.2021 09:23
fishtown

XXX.XXX.209.102

Toto soužití bych nedoporučoval. Když nebude žrát přímo dospělé, tak mláďata určitě. Což by byla škoda.

26.7.2021 21:38
MarcaLenka

XXX.XXX.243.86

Upřímně opravdu záleží na povaze bojovnice. A také samozřejmě na velikosti akvária. Pokud je váš beťák docela kliďas, projit by to mohlo. Každopádně rozhodně akvárium 20+litrů, vzduchování, ohřívání, živé rostliny jsou velmi důležité (řasokoule, jávské mechy...) A hlavně skrýše aby se krevetky mohly případně schovat. Já jsem to zkusila u svého nejmladšího beťáka a ten mi je nezabíjí a žije s nima docela spokojeně. Každopádně hodně štěstí pokud se to rozhodnete zkusit ☺️

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2021 08:01

MarcaLenka napsal(a):
Upřímně opravdu záleží na povaze bojovnice. A také samozřejmě na velikosti akvária. Pokud je váš beťák docela kliďas, projit by to mohlo. Každopádně rozhodně akvárium 20+litrů, vzduchování, ohřívání, živé rostliny jsou velmi důležité (řasokoule, jávské mechy...) A hlavně skrýše aby se krevetky mohly případně schovat. Já jsem to zkusila u svého nejmladšího beťáka a ten mi je nezabíjí a žije s nima docela spokojeně. Každopádně hodně štěstí pokud se to rozhodnete zkusit ☺️

Chudáci krevetky. Že vám to náhodou funguje u jednoho kusu nic neznamená. A pletete si vzduchování s filtrací. To první betta nepotřebuje, to druhé ano.

27.7.2021 12:25
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chudáci krevetky. Že vám to náhodou funguje u jednoho kusu nic neznamená. A pletete si vzduchování s filtrací. To první betta nepotřebuje, to druhé ano.

Opět se neshodujeme , proč potřebuje betta filtraci? V letech 70 desátých se používal jen vzduchový motor a kámen. Myslíte, že to těm bettám vadilo a nebo rostlinám?
Myslím, že se spíš cítily lépe než dnes, kde jim filtry, v mnoha případech předimenzované, doslova dělají s klidné vody bystřiny, s rychle tekoucí vodou.
Na druhou stranu, příspěvek předtím, musí být odpovídající velikost akvária. 20 l je málo pro rozumné soužití betty a krevetek.

27.7.2021 12:55
MarcaLenka

XXX.XXX.243.86

Je tam 20+litrů ne vyloženě 20 a vzduchování a ne filtr je tam pro bezpečnost krevetek 🙂 a k tomu že chudiny krevetky - nejsem jediná na planetě komu toto soužití funguje, věřte nebo ne

27.7.2021 13:03
Rorýs62

XXX.XXX.26.78

MarcaLenka napsal(a):
Je tam 20+litrů ne vyloženě 20 a vzduchování a ne filtr je tam pro bezpečnost krevetek 🙂 a k tomu že chudiny krevetky - nejsem jediná na planetě komu toto soužití funguje, věřte nebo ne

Já věřím, že to může fungovat, i když více litrů určitě nebude vadit. Vytvoří se více úkrytů pro krevetky, více rostlin atd. Nějak jste reagovala na někoho jiného.

27.7.2021 20:21
Dotaz

XXX.XXX.9.222

Je to beťák od beťáka, po vlasních zkušenostech a u dražších krevet fakt nepodoporučuju testovat, jaké nátury daný jedinec je. Do půl hoďky mi tahle jeden brouček vyzabíjel krevety za tisícovku. Drahá zkušenost.

27.7.2021 20:33

MarcaLenka napsal(a):

Komu dalšímu to funguje?

27.7.2021 21:10

U krevetek jsem měl štikovce prstenčité, hjereseny a další klidné halančíky; čtverzubce a podobné ryby, včetně bet, bych určitě nedoporučil 🤨

27.7.2021 22:07
jkdk

XXX.XXX.38.114

Ja s krevetkami mám v rôznych nádržiach gupky (bez problémov, len sa množia pomalšie), edlerky (bez problémov), živorodky jednoškvrnné a krátkotelky kostarické (tie zatiaľ mám krátko, ale problémy nepozorujem) a Otocinclov (bez problémov). Spolužitie s bettou by teoreticky bolo možné, keby dno bolo husto zarastené (ideálne ani kus holého dna), bol v nádrži dostatok úkrytov a krevetky by boli v nádrži o niekoľko mesiacov skôr ako betta, čím by sa lepšie zabývali. Osobne to však neodporúčam, jednak býva často predácia krevetiek zo strany bett opisovaná akvaristami, druhak taktiež ohľadom teploty, keďže betty uprednostňujú teploty nad 26 stupňov, zatiaľ čo krevetkám Neocaridinám vyhovujú skôr nižšie teploty (a drahšie, teplomilnejšie druhy by som skúšať neriskoval).

Kopka

18.8.2021 08:52
Kopka

XXX.XXX.246.252

Rorýs62 napsal(a):
Opět se neshodujeme , proč potřebuje betta filtraci? V letech 70 desátých se používal jen vzduchový motor a kámen. Myslíte, že to těm bettám vadilo a nebo rostlinám?
Myslím, že se spíš cítily lépe než dnes, kde jim filtry, v mnoha případech předimenzované, doslova dělají s klidné vody bystřiny, s rychle tekoucí vodou.
Na druhou stranu, příspěvek předtím, musí být odpovídající velikost akvária. 20 l je málo pro rozumné soužití betty a krevetek.

Souhlasím beta v přírodě žije ve stojatých vodách, takže filtrace je na každém.

18.8.2021 11:28

Kopka napsal(a):
Souhlasím beta v přírodě žije ve stojatých vodách, takže filtrace je na každém.

Proudění vody a filtrace nejsou totéž, probůh

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík